Unde Mancăm Bine În Cluj
Home » Unde mâncăm în Cluj și mai ales ce?

Unde mâncăm în Cluj și mai ales ce?

📸 Marius Mariș 🏠 Nuka Bistro

Unde se mănâncă bine în Cluj?

Cred că asta este cea mai frecventă întrebare pe care mi-o adresează prietenii / cunoștințele care vor să iasă în oraș să mănânce, indiferent că locuiesc în Cluj-Napoca sau sunt doar în trecere prin oraș.

Acum, treaba asta cu mâncat bine e complexă și subiectivă. Că până la urmă ce înseamnă să mănânci bine? Mult, gustos, ieftin? Ce?

O simplă recomandare de localuri (indiferent că vorbim de restaurant, bistro sau chiar cafenea), simt că nu e suficient, pentru că sincer să fiu nu îmi plac și nu recomand toate preparatele din meniu. Nu, în fiecare local pe care-l frecventez mai des din Cluj, merg pentru un preparat anume.

Unde și ce mănânc în Cluj

Fără o ordine anume, am să vă spun ce mă mișcă pe mine (cu amendamentul că în unele localuri s-a schimbat meniul și nu am apucat să-l testez)

Livada – Restaurant & Music Lounge
Str. Clinicilor, nr 14, Cluj-Napoca
Website | Facebook | Instagram

Aici am mâncat cel mai bun tartar de somon și cele mai bune midii în sos tomat. Astea două sunt obsesiile noastre, ale mele și ale Buburuzei, de la Livada. Astea și #LivadaWeeklyFlavors (weekly ăsta m-a făcut să merg cel puțin o dată pe săptămână la ei).

STORIA – Cucina Centrale
Piața Unirii nr. 16, Cluj-Napoca
Instagram | Facebook | Info, rezervări, delivery: 0757 900 987

Dacă e să mă întrebi de pizza, fără doar și poate am să-ți răspund Storia Cluj. Iar preparatul în care m-am blocat este Super Buffala (o margherita upgradată). Buburuza își adaugă și sos tomat făcut în casă super picant.

Samsara Foodhouse
Strada Cardinal Iuliu Hossu nr. 3, Cluj-Napoca
Site | Instagram | Facebook | Comenzi: 0364 889 278 / 0736 073 073 Rezervări: 0799 073 07

Aici vin ori de câte ori simt nevoia să mănânc ceva fără carne, fiind un restaurant vegetarian cu preparate și vegane. Dar, fără doar și poate vin pentru: orezul cu sfeclă roșie și brânză de capră, orezul ăla picant cu urechi de lemn și cel mai bun tort de lavandă pe care l-am gustat vreodată

Tortelli Pasta Bar
Strada Virgil Fulicea 2, Cluj-Napoca
Instagram | Facebook | Website | Info & comenzi: 0753 889 880

Ăsta e localul pe care-l recomand când cineva mă întreabă unde să mănânce paste. Acum, că s-a schimbat meniul de câteva zile, nu am apucat să-l testez, iar preferatele mele: verdure și cacio e peppe au ieșit, sper eu pentru moment, din meniu. În schimb a rămas supa minestrone care efactiv m-a dat pe spate.

Restaurant Tokyo Cluj 
Adresa: Gh. Marinescu str. nr. 5 
Website | Facebook | Instagram 
Rezervări şi informaţii: 0759 020 024

Când vine vorba de sushi, nici nu stau pe gânduri și recomand Tokyo. În fapt, sincer să fiu, Tokyo este cel mai bun restaurant cu specific Japonez din toată România… cel puțin pe unde am testat eu și evident că subiectiv fiind. Dacă nu le-ați trecut niciodată pragul, vă recomand testing menu

Bonus câteva sugestii de locuri pe care le recomand

Nuka Bistro

Cumva localul ăsta mă duce cu gândul la ”acasă” lapte de pasăre și pâine-n ou

Roots

Vin pentru cafea și mic dejun, dar au un vin excelent. Alb, floral.

Muura Steak House

Știu că e un local specializat pe vită / carne, dar niciodată nu am apucat să-l testez corect. Doar desert și spumant. Excelente de altfel

Nu neaparat de mâncat, cu toate că ai opțiuni, cât mai mult pentru atmosferă și băut un pahar de ceva

Dacă aveți ceva recomandări pentru mine (noi), sunt mai mult decât încântat să le primesc.


comments

Un comentariu la „Unde mâncăm în Cluj și mai ales ce?”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.