fbpx
Restaurant Livada Cluj - meniu toamnă - iarnă 2020

Restaurant Livada Cluj | Experiența meniului toamnă – iarnă 2020

În viața de zi cu zi îmi aleg localul în funcție de două mari criterii:

  • Mâncarea să fie gustoasă, făcută din ingrediente calitative și la un raport calitate – preț mai mult decât decent pentru mine, clientul
  • Atmosfera să fie una relaxantă, cozy, fără pretenții, dar totodată să am parte de intimitatea de care am nevoie când ies cu Buburuza.

Și restaurantul Livada, fără să-mi dau seama, fără să fie ceva plănuit, gândit dinainte, a devenit localul cel mai frecventat de mine și Buburuza în anul 2019. Dacă mă urmăriți e Instagram știți exact despre ce vorbesc (dacă nu mă urmăriți, acum e cel mai bun moment să o faceți 😛 ).

Livada meniu toamnă – iarnă 2020

Toată vara m-am bucurat de cele mai bune midii în sos tomat din Cluj pe terasă, în minunata lor Livadă. Sincer să fiu am fost puțin dezamăgit când am văzut că nu mai fac parte din meniul toamnă – iarnă 2020, dar m-am bucurat de apariția unor preparate pe care le-am devorat cu atâta patos la LivadWeeklyFlavors.

Mic dejun

Acum, că scriu aceste rânduri, realizez că nu am mâncat niciodată un mic dejun la Livada… cu toate că am fost de dimineață. Nu știu de ce. Îmi comandam de la secțiunea aperitiv de fiecare dată.

Dacă stau să mă uit pe Instagram, parcă mi se face poftă de un mic dejun.

Aperitiv

Tartarul de somon cu avocado este unul dintre aperitivele mele preferate de la Livada. Bine, nu l-am mai găsit niciunde prin Cluj, dar asta e o altă mâncare de pește. Și îl aleg aproape de fiecare dată… când nu aleg tentaculul de caracatiță cu piure de cartofi dulci și țelină. Sau invers, aleg tartarul când nu aleg caracatița. Decizii, decizii, decizii.

Tartarul costă 43 de lei, caracatița 36 lei.

Buburza își mai comandă din când în când, rar, când îi e foarte poftă sau nu sunt cu ea, hummus cu sfeclă roșie (toată lumea îl laudă, din păcate are usturoi și eu nu-l tolerez), guacamole cu ardei copt și salată de vinete. Meniul de aperitiv e mai bogat de atât, doar că aici ne învârtim noi.

Fel principal

Din categoria Supe / Ciorbe mă bucur în continuare de supa cremă de morcovi cu ghimbir a Patriziei. E 22 de lei și jur că își merită toți banii. Ați încercat-o? E cu ghimbir, e genul de preparat pe care îl iubiți sau îl urâți. Nu e este cale de mijloc. Eu îl iubesc!

Toamna / iarna nu mă prea dau în vânt după Salate, în schimb Buburuza își mai comandă salată buratta (47 lei), halloumi cu smochine și măr (39 lei) – recunosc, mai mult pe asta o comand eu decât Buburuza.

Nici categoria Paste nu mă prea atrage. Nu pentru că nu sunt bune, că sunt, le-am gustat, doar că eu pentru paste merg la Tortelli. Mint! Îmi mai comand taglione nero di sepia cu fructe de mare (47 lei).

Am câteva preparate Principale care mă fac să revin la Livada: File de biban cu risotto verde (43 lei), risotto cu fructe de mare (44 lei), piept de rață cu piure de păstârnac și sos de cireșe (45 lei), pulpă de rață confiată cu varză roșie călită și piure fin de cartofi (43 lei), cocș de munde sous-vide cu cartofi mov fondanți (55 lei), T-Bone cu sos de hribi, Foie gras Budapest style (72 lei), varză a la Cluj după o rețetă tradițională din 1695.

Desert

Papanașii Livada rămân cei mai buni papanași din Cluj. Cred. Nu sunt neaparat mâncător de papanași, știu doar că în momentul în care mi se face poftă de papanași merg la Livada. Iar cei din cercul meu, care sunt mâncători de papanași, îmi susțin părarea.

Tu? Tu unde mănânci cei mai buni papanași?

Tortul de ciocolată și chesecake-ul, ce să vezi, tot cu ciocolată sunt deserturile pe care le comand eu, ca să le mănânce Buburuza.

Livada – Restaurant & Music Lounge
Strada Clinicilor 14, Cluj-Napoca
Tel rezervări: 0722.111.115
Facebook | Instagram


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
Marea Deschidere hipermarket Carrefour

Carrefour România deschide primul hipermarket din Zalău!

Next Post

Absolut susține un lifestyle sustenabil prin ediția limitată Absolut Comeback!

Related Posts