fbpx
STORIA - Cucina Centrale | Pizza Margherita

STORIA – Cucina Centrale | New place in town

STORIA – Cucina Centrale | The art of pizza

De când s-a închis Diesel, un loc emblematic, altfel, pentru Cluj, m-am tot gândit ce se va deschide în locul ăla și mai ales cine o să deschidă.

Mult timp m-am plimbat prin piața Unirii și m-am întristat că un loc atât de bun este irosit (umbla vorba-n târg că Biserica Unitariană – sau careva dintre ei – nu mai vrea să-l închirieze).

Precum trece apa dintr-un pâru de munte peste pietre, așa au trecut și zvonurile astea: nu neaparat fără să se facă simțite, dar nici mare lucru nu au făcut. Au fost niște zvonuri, efermere, pe care în timp am învățat să le ignor.

Astăzi, 9 august 2018, la ora 13:00, și-a deschis porțile STORIA – Cucina Centrale,  un loc pe care l-am tot văzut în plimbările mele prin piața Unirii, iar eu am fost prezent pe terasa lor la ora 13:20. Nu am fost chiar primul lor client, dar m-am numărat printre primii 10. Al 7-lea dacă e să fiu mai exact.

Am comandat o pizza margherita, un pahar de vin de la Liliac și un pahar de apă de la robinet (nu are rost să intrăm în discuția cu apa de la robinet). Am primit tot ce am cerut, mai puțin apa de la robinet.

Acum foarte mulți ani, mama unui bun prieten, care de altfel locuiește în Italia (mama lui locuiește în Italia) m-a învățat ce înseamnă pizza margherita adevărată. De atunci ori unde merg nu-mi comand alt fel / tip de pizza. Dacă margherita nu e bună, nici nu are sens să discut de alt preparat.

Mi se pare testul suprem: ingrediente puține, deci trebuie să fie calitative pentru a reuși să faci un preparat bun.

Mi-a plăcut.

Mi-a plăcut pizza, mi-a plăcut vinul mi-a plăcut atitudinea ospătarului (chiar dacă eu am avut comentarii la faptul că nu pot să iau un pahar de apă de la robinet), mi-a plăcut cum e aranjat în interior, nu pot să spun că mi-a plăcut terasa, mi-a plăcut faptul că nu au multe preparate în meniu (au doar pizza în meniu, dacă bine țin minte 10 preparate). Probabil că aș fi apreciat și mai mult meniul dacă aveau și o salată ceva (poate băgați o capresse), nu de alta dar nu pot să mănânc zilnic pizza.

Prețul

Având în vedere că suntem la km zero al Clujului, 24 lei o margherita adevărată mi se pare chiar ieftin. Vinul, un pahar de Liliac a costat 18 lei (poate puțin peste mediu – în sensul că prețul mediu la un pahar de vin, în Cluj, e undeva la 14 lei). Espresso, care de altfel a fost foarte bun, a costat 6 lei.

Mai merg la STORIA – Cucina Centrale!

STORIA – Cucina Centrale
Piata Unirii, 17, Cluj-Napoca
Telefon: 0726 718 810

STORIA - Cucina Centrale | Pizza Margherita

5 comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
UNTOLD 2018 - Galaxy Stage

UNTOLD 2018: 4 zile, 65 km de distracție

Next Post
Caravana Filmelor NexT

2 seri de scurtmetraje românești, sub clar de lună

Related Posts