fbpx

Mâncarea de tip fast-food poate să fie sănătoasă?

Fast-food este un tip de mâncare apărut ca un răspuns la nevoia comercială de a ”hrăni” cât mai mulți oameni dintr-o anumită categorie profesională care efectiv nu avea timp să își ia pauză de masă. Aici pot intră navetiștii, dar nu numai.

Atuul principal acestui tip de mâncare a fost viteza. Orice alt element era lăsat în plan secund, principalul element fiind viteza. Prin prioritizarea vitezei de servire, s-a asigurat faptul că o anumită categorie de clienți, cei cu timp strict limitat o să fie serviți la timp.

Acum ceva timp (vreo 7 ani în urmă) a venit în vizită fica unui vecin care locuiește în SUA. Din una în alta mi-a spus că are un laț de healthy fast-food. A fost prima dată când am auzit de acest concept.

Până atunci, pentru mine, fast-food înseamna din start nesănătos!

Acum, odată cu vizita mea în Londra, am realizat că, ”pe dincolo” cel puțin, conceptul de fast-food sănătos e din ce în ce mai preznt. E plin de localuri care îți servesc mâncarea în viteză dar care servesc o mâncare care cel puțin să se îndrepte spre zona de sănătate.

Lanțurile de Pret A Manger au secțiune specială de healthy: fără maioneză, fără adaos de zahăr, fără tot felul de E-uri nesănătoși. Wok to Walk îți oferă posibilitatea să-ți alegi paste din făină integrală, ai tot felul de localuri care îți oferă supe-cremă, salte etc.

În Cluj știu un singur local care e specializat pe healthy fast-food, Healthylicious

E singurul pe care-l știu specializat pe așa ceva, sincer să fiu nu mai știu alte localuri care măcar să oferă opțiuni sănătoase, localuri care să se încadreze în industria de tip fast-food.

Voi știți?

Puteți să includeți aici și lanțurile internaționale din industrie, pentru că, nu-i așa, o salată de la McDonald e sănătoasă (conform unor studii e mai sănătoasă decât multe alte preparate pe care le mănânci în localuri din nișa healthy), dar, să luăm în considerare: ți-ai hrăni copilul de acolo următorii 15 ani?


comments

Dan Ciulea

Antreprenor, blogger, gurmand, pasionat de fotografie si calatorii. Ma gasiti pe: Twitter, Instagram, Facebook

You may also like...

3 Responses

  1. bromica13 says:

    Fast-food & heathy in aceeasi propozitie? Greu de crezut, dar cei de la HealthyLicious ne arata ca se poate. Bravo lor.

  1. August 6, 2020

    […] gin tonic în grădina secretă a Clujului (nu vă faceți griji, sunt în curte la Healthylicious aveți și ce să mâncați 😀 […]

  2. August 12, 2020

    […] de restaurante care îți servesc mâncarea făcută pe loc, nu de fast food. Mă rog, poate cel mai corect ar fi fost să zic că înainte de a te trece pragul unui restaurant […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.