Livada este unul dintre localurile mele preferate din Cluj. Cumva, ori de câte ori sunt indecis, nu știu ce să mănânc, nu știu unde să merg, când nu am poftă de ceva anume, dar parcă aș mânca ceva… răspunsul este Livada.
În toamna anului trecut, prin octombrie 2021, Livada și-a schimbat meniul. Oarecum s-a schimbat 180°. Mă rog, exagerez. S-a schimbat, asta e ideea. A venit un chef bucătar nou și a făcut puțină revoluție prin bucătărie. Printre preparate.
Meniul propus de Bogdan, noul bucătarul chef, a fost pe gustul meu. Conține multe preparate cu fructe de mare și pește. Fix ce îmi doream pentru Cluj.
Motivul pentru care am așteptat așa mult să scriu ceva despre ei, e unul cât se poate de simplu: am așteptat să văd cum evoluează.
Meniu Livada Cluj
Mă rog, recomandarea mea. Recomandare bazată pe experiența proprie. Din punctul meu de vedere, porțiile sunt arhisuficiente și nu ai nevoie să comanzi două feluri.
Combinații de două luate câte trei. Sau ce am comandat eu cu Buburuza:
- Fritto Misto – 52 lei
- Fructe de mare – 48 lei
- Desert Livada – 26 lei
- Supă Miso cu somon – 23 lei
- Risotto cu hiribi – 43 lei
- Tartar de vită – 72 lei
- Tataki de ton – 70 lei
- Caracatiță – 58 lei
- Creveți în unt și lavandă – 48 lei
Paharul de vin a fost nelipsit. Apa plată și câte un digestiv, aka espresso.
Desert @ Livada
Dacă până acum, pentru mine cel puțin, Livada însemna (din punct de vedere al desertului) doar papanași. De când cu noul meniu, înseamnă mult mai mult. Dacă stau să mă gândesc, nici nu am mai comandat papanași.
Livada Cluj – 0722111115
Strada Clinicilor, Nr. 14
@LivadaCluj