fbpx
D'autore Cluj

Rosticceria D’autore

Căutarea a luat sfârșit: cele mai bune preparate din pește și fructe de mare le găsiți la Rosticceria D’autore Cluj. Am zis!

Nu aș putea să spun de ce nu le-am trecut pragul mai repede. Adică, ba da, pot. Pentru că de câte ori auzeam D’autore Cluj, mă gândeam la pizza și niciodată la pește sau fructe de mare. Probabil și din cauză că au început ca pizzerie, au continuat pe str Regele Ferinand cu rosticcerie și după ce s-a închis, am presupus că au rămas doar cu pizza ¯\_(ツ)_/¯

Meniu D’autore Cluj

După cum vă spuneam, sunt un restaurant / pizzerie / rosticcerie. Așadar e destul de vast meniul. Dar, pentru că le-am descoperit partea de pește și fructe de mare, am să vă spun doar despre ele.

În primul rând, cred că e mega important să știți că în fiecare miercuri noapte / joi dimineața le ajunge tir-ul cu materie primă proaspătă din Italia. Așadar dacă vreți să mâncați cât mai proaspăt (și să mai prindeți), recomandarea este să mergeți joi-vineri-sâmbătă-duminică.

Noi am fost duminică și am comandat midii în sos de leuștean și o porție de fritto misto. Ne-a plăcut așa de mult, că luni am mers din nou și am mai mâncat încă o dată.

Ireal. Jur. Eu nu sunt fan midii de Marea Neagră, dar astea de la D’autore, sunte senzaționale. Astea cu leuștean. Vin servite alături de o Schiacciatina (în RO o mai regăsești sub denumirea greșită de focaccia) întreagă.

Sincer să fiu, porția e așa de mare, că realist am putea să o mâncăm în doi și ne-am sătura.

Iar fritto misto e cel mai bun din Cluj, am zis!

Pizza sau paste nu am mâncat. Dar, având în vedere savoarea preparatelor gustate de noi, sunt convins că sunt senzație și ele.

Atmosfera

Fix ce trebuie! Vă dau un exemplu: după ce ne-au venit preparatele, ne-am apucat să le fotografiem în timp ce aveam tot felul de interjecții orgasmice. După ce am terminat de fotografiat, s-a apropiat ospătarul de noi și a zis: Gata? Le pot lua acum?

Sincer, asta caut când ies în oraș: oameni faini, prezenți, cu care să schimb o vorbă. 💞

Preț

Componentă importantă în ”starea de bine” a ieșitului în oraș, din punctul meu de vedere, esta ca raportul calitate – preț să fie unul pozitiv.

Duminică am fost 4 persoane (ne-am întâlnit cu Alina și Andrei de la The Happy Kid) la D’autore și am comandat: 2 porții de midii în sos de leuștean, o porție de fritto misto, o porție de calamar proaspăt, desertul casei, 2 butelii de prosecco, 3 capuccino, 1 espresso dublu, 1 schweppes, 2 ape minerale și 4 plate. Am plătit 511 lei.

Realist, nu am mâncat nimic până la ora 13:00 când am mers la masă și apoi nu am mai mâncat nimic toată ziua. Porțiile sunt mari. Poate prea mari.

Locația D’autore Cluj

Îi găsiți în Cluj-Napoca pe Calea Turzii, Nr. 123 (în sensul giratoriu din Zorilor – Observator) și răspund la numărul de telefon 0726 833 255 pentru rezervări.

Locația este micuță. Cred că în interior au 6 mese, iar pe terasă undeva la 10… deci vă recomand să faceți rezervare înainte.

În ceea ce privește designul, îl ador! Odată intrat, te vei simți ca într-o tavernă de pe malul mării. Nimic pretențios, doar bucuria mâncării.

Îi găsiți pe Instagram, Facebook și website.

D'autore Cluj
D’autore Cluj: midii în sos de leuștean, Schiacciatina, fritto misto

1 comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Untold: crypto payment

Next Post

Au început lucrările pentru UNTOLD 2021

Related Posts