Povestea restaurantului Nativ a început anul trecut în august. A fost o mișcare… îndrăzneață să deschidă (mai ales cu un asemenea concept) în plină pandemie. A stat deschis până în octombrie după care fondatorii au decis, în contextul pandemiei, că e mai bine să închidă localul până la venirea unor vremuri mai bune.
Iar aceste vremuri mai bune au venit. În luna mai.
Revenim acum în forță, cu un meniu în continuare bazat pe principiile care ne definesc pe noi ca și Nativ și după care ne ghidăm: grija producătorului față de produs, ingrediente sută la sută românești și simplitatea în farfurie.
Vlad, manager restaurant Nativ
Meniu restaurant NATIV
Conceptul localului s-a bazat de la început pe ingrediente 100% românești (produse în România, nu neapărat de origine românești), simplitate în farfurie și atenția producătorului față de produs.
Anul ăsta, când au redeschis și am auzit că au un orez crescut aici, la noi, în România, am zis că nu există așa ceva. Trebuie să-l testez. Mi-a plăcut așa de mult textura lui, că le-am cerut să-mi vândă un KG de orez să fac și acasă.
Știți cum e textura grâului încolțit? No, așa e și orezul ăsta. Genial!
De steak-ul din sfeclă roșie, caramelizat, cu sos brun vegan și piure de cartofi cu hribi nici nu vă mai zic. Sau, Doamne ferește! să vă zic că m-au dat pe spate cu 🥁🥁🥁 înghețată de pâine. Exact!
Știu, o să ziceți că vă spun să mergeți la restauratul Nativ, care e un steakhouse, și eu vă vorbesc de orice altceva, numa’ de carne nu. Dar ăsta e filmul meu vara.
Vinuri Nativ
Spre deosebire de anul trecut, anul acesta au o ofertă generoasă de etichete de vinuri. Toate locale, din România.
Am fost în vizită pe la crame și am ales să lucrăm cu acelea cu care am simțit că avem filozofii care se potrivesc. Exact la fel am procedat în alegerea multora dintre producătorii locali cu care colaborăm acum.
I-am vizitat și i-am ales pe cei care ne-au spus poveștile lor cu drag și ne-au făcut să afirmăm: „Da, ei sunt oamenii cu care ne dorim să lucrăm.” Pentru ei, ne dorim să organizăm evenimente lunare în colaborare cu cei cu care noi lucrăm, astfel încât să vină să-și spună poveștile în fața oaspeților noștri.
Dacă nouă ne-au povestit cu drag, ar fi păcat să nu le povestească și clienților noștri. Astfel, lor li s-ar ivi oportunitatea să guste și alte produse de la producătorii locali respectivi pe care, poate, noi nu le avem în meniu, dar care există și sunt remarcabile.
Vlad, manager restaurant Nativ
Restaurant Nativ | Facebook | Instagram
Cluj-Napoca, George Clemenceau 3
Rezervări: 0747 515 347
1 comment