Home » Ce ar fi dacă nu am mai avea internet?

Ce ar fi dacă nu am mai avea internet?

Vodafone a fost certificată drept cea mai bună rețea mobilă de date din România în urma testelor auditorului independent P3 communications din Germania. 

Vă puteți imagina viața fără roată, foc sau curent electric?

Cred că în 2019 la fel de bulversați am fi și dacă am rămâne fără datele mobile. Gândiți-vă în câte situații le folosim (și nu mă refer din punct de vedere al afacerilor, ci efectiv în viața noastră de zi cu zi):

  • ghidare GPS (cred că share location este una dintre cele mai folosite funcții)
  • comunicare (nu știu voi, dar eu folosesc Instagramul pentru a comunica cu prietenii apropiați. Da, Instagram, nu Whatsapp)
  • relaxare (filme, rețele sociale, muzică online etc)
  • informare (personal îmi citesc 70-80% din știri când sunt pe autobuz spre ClujHub sau chiar când merg pe jos – da, îs ăla ce se plimbă pe stradă singur, cu căștile în urechi și telefonu-n față)

Acum câteva zile, prietenii de la Transilvania Reporter mi-au adresat întrebarea:

– Ce ar fi dacă nu am mai avea internet?

Serios acum, vă puteți imagina?

Că io stau și mă gândesc și nu îmi amintesc nicio escapadă în trecutul apropiat (poate chiar mediu, în ultimii 5-7 ani), în care să nu fi fost nevoit să folosesc datele mobile. În sensul că să fiu efectiv nevoit să le folosesc.

În primăvară am fost cu Buburuza într-o scurtă escapadă în Puglia. Aici, în una din zile am ieșit afară să facem o poză, doar cu telefonul ei. Am lăstat cheia în ușă și am închis-o… ne-am închis afară. Cazarea am luat-o prin Booking, eu nu aveam telefonul, prin urmare nu aveam niciun contact de la cazare.

Dar nu a fost mare lucru, am luat telefonul Buburuzei, m-am conectat pe Booking cu contul meu și gata, am avut acces la datele de contact de la cazare, am sunat-o pe doamna și în 5 minute a venit… mai avea câteva apartamente în zonă, norocul nostru.

E clar, nu-mi pot imagina viața în 2019 fără date mobile. Cred că trăim timpuri în care folosim mai mult telefonul mobil decât laptop-ul.

Vodafone a înregistrat cel mai mare punctaj din România pentru calitatea și performanța serviciilor sale de date mobile.

Campania de măsurători s-a desfășurat în perioada 8-25 martie 2019, pe tot teritoriul României, pe un traseu aleator ales de către auditorul P3 communications. Măsurătorile au acoperit o distanță rutieră totală de 7000 km și un procent de 23% din populația României. 68% dintre măsurători au fost efectuate în localități urbane și rurale, în timp ce 32% au fost efectuate pe drumurile rutiere.

În urma acestora, Vodafone România a înregistrat cel mai mare punctaj pentru calitatea și performanța serviciilor sale de date mobile. Comparativ cu campania de certificare P3 anterioară, din luna decembrie 2017, Vodafone România și-a îmbunătățit calitatea și performanța serviciilor de date și voce mobilă, cu precădere în ceea ce privește serviciile de date mobile.  

Campania de testare a reţelelor s-a desfăşurat pe traseul ce a inclus Timișoara, Chișineu-Criș, Salonta, Săcuieni, Carei, Seini, Baia Mare, Somcuța Mare, Cluj, Turda, Luduș, Iernut, Târgu Mureș, Reghin, Vatra Dornei, Gura Humorului, Salcea, Botoșani, Flămânzi, Podu Iloaiei, Iași, Săbăoani, Bacău, Focșani, Râmnicu Sărat, Buzău, Ianca, Măcin, Tulcea, Babadag, Constanța, Fetești, București, Corbii Mari, Slatina, Drăgășani, Râmnicu Vâlcea, Călimănești, Sibiu, precum şi pe drumurile rutiere dintre acestea

Metodologia testării, precum şi traseele şi localitățile au fost selectate independent și aleatoriu de către P3 communications, fără a le comunica în prealabil operatorilor de telefonie mobilă, pentru a asigura obiectivitatea și acuratețea rezultatelor finale și pentru a reflecta experiența reală a consumatorilor români.

Metodologia de testare este actualizată anual de către P3 communications, pentru a reflecta așteptările tot mai mari ale clienților și disponibilitatea celor mai noi tehnologii mobile din țara respectivă, precum și pentru a testa potențialul maxim al rețelelor mobile.  

Aceasta este cea de-a cincea certificare anuală consecutivă oferită companiei Vodafone România de către P3 communications, în urma măsurătorilor performanţei reţelei. Noul certificat este disponibil pe http://p3-networkanalytics.com/.

„Certificarea Best Mobile Network for Datape pe care tocmai am obţinut-o este încă o dovadă a investiţiilor constante pe care Vodafone România le face în calitatea serviciilor sale şi, totodată, ne oferă şansa să răsplătim din nou încrederea clienţilor  noştri printr-o experienţă de consumator unică pe piaţă. Suntem mândri că eforturile inginerilor noștri reafirmă statutul nostrude lider în ceea ce privește rețeaua de date mobile, într-o piață unde tendința de consum al datelor mobile este în continuă creștere”, 

Cătălin Buliga, Technology Director, Vodafone România

comments

Etichete:

Un comentariu la „Ce ar fi dacă nu am mai avea internet?”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.