fbpx

Unde mâncăm în Cluj? Azi Tortelli Pasta Bar.

De Tortelli Pasta Bar auzisem de la ClujLife, dar pentru că nu sunt cel mai mare fan paste, nu mi-am propus să mă duc neapărat la ei. Asta până într-o zi când am fost să mă tund, pentru că, nu-i așa, cele mai bune și actuale informații le auzi pe scaunul omului care te aranjează, în cazul meu Ghost Romanian Barber (v-am mai povestit eu de el aici). El mi-a spsus: Ciulea, tu, că te știu că-ți place mâncarea, ai fost la Tortelli? Nu?!? Neapărat să mergi, n-o să-ți pară rău!

Zis și făcut! Săptămâna trecută eram la ClujHub cu băieții de la Komit, Gabriel și Vlad, și ne-am decis să mergem să mâncăm la Tortelli Pasta Bar.  Adevărul e că nu am mai testat de mult un local din Cluj-Napoca, local care să-și justifice apariția în secțiunea În Oraș.

Tortelli Pasta Bar

Localul este, după cum bine v-ați prins din denumire, unul care are la bază preparate cu și din paste. În toate felurile și formele. Paste pe care le fac ei în casă… ceea ce se simte. Adică de la dispariția Camino, nu am mai găsit paste așa delicioase (știu, pastele pe care le foloseau oamenii de la Camino mai erau folosite și-n alte localuri, dar niciunde nu aveau gustul de la Camino… subiectiv, știu).

Eu mi-am luat ceva gnocchi (Panssoti Quattro Formaggi: paste în formă triunghiulară umplute cu 4 feluri de brânză: Gorgonzola, Ricotta, Mozarella și Parmesan, în sos de brânză și cu ceva nucă), un pahar de vin (pentru că ”este mai bun cu Prosecco sau Chianti) și o apă plată. În total am plătit 50 lei, cu tot cu bacșiș (pastele costă 28 lei și fac parte din meniul special de iarnă, meniu care o să fie disponibil încă vreo 2 săptămâni… acesta a fost și motivul pentru care am decis să aleg acest preparat).

Mi-a plăcut foarte mult și atmosfera. Din câte am înțeles patronul este cel care lucrează în bucătărie, fiind un pasionat al bucătariei italienești, el este cel care a descoperit rețeta (”La Tortelli produsele sunt făcut in house, de la aluatul de paste până la sosuri) și a adus-o în Cluj.

A post shared by Dan Ciulea (@ciulea) on

Îi găsiți lângă Casa memorială a lui Matei Corvin, în partea stângă cum stai cu fața.

🐚 Tortelli Pasta Bar, strada Virgil Fulicea, nr. 2, Cluj-Napoca.
🕸 Site
📘 Facebook
📸 Instagram

Nu veți regreta, pe cuvânt de certaș!


comments

Dan Ciulea

Antreprenor, blogger, gurmand, pasionat de fotografie si calatorii. Ma gasiti pe: Twitter, Instagram, Facebook

You may also like...

4 Responses

 1. August 1, 2018

  […] Tortelli Pasta Bar – 10% discount tuturor celor care au brățară de UNTOLD 2018 și un meniu special pe perioada festivalului […]

 2. December 3, 2018

  […] Tortelli Pasta Bar este un local relativ nou (în noiembrie au împlinit un anișor), cu toate acestea simt că-s prezenți de un milion de ani. Am impresia ori de câte ori le trec pragul că fac parte din familia Tortelli. […]

 3. July 7, 2020

  […] boia de ardei dulce și un pahar de lapte cu cacao dulce. Aici aveți rețeta. Mi-am comandat și paste sau […]

 4. August 4, 2020

  […] Tagliolini Primavera de la Tortelli Pasta Bar […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.