fbpx
Cimbru Meat & Flame - Cluj-Napoca

Cimbru Meat & Flame – new in town

Cimbru Meat & Flame s-a deschis de 3 săptămâni, a fost dorit de noi, toți, cei care ne-am bucurat de preparatele lui la cele mai mari festivaluri pe care Clujul le-a dat: Electric Castle, Untold, Street Food Festival etc.

Ieri, într-un moment de conștientizare (ClujHub e foarte aproape de Cimbru Meat & Flame), am decis să iau prânzul la ei. Mi-am tot dorit să ajung la cină cu Buburuza, dar orarul lor de funcționare nu mă ajută foarte mult (pentru cină deschid în intervalul 19 – 23).

Drept urmare, ieri, împreună cu Laci, am mers acasă la Cimbru. Am ajuns imediat ce au deschis ușa.

La Cimbru acasă

Are fix 20 de scaune, așadar dacă vreți să mergeți la cină, eu vă sfătuiesc să vă faceți rezervare. E singurul local din Cluj de genul ăsta. Am mai fost în București la un astfel de local, parcă Beca’s Kitchen se numește și am fost extrem de încântat.

Încă de atunci mi-am dorit un local la fel de intim și-n Cluj. Un local unde să mă simt cu adevărat ca acasă. Unde proprietarul să fie și cel care mă întâmpină, și cel cu care stau la povești, și cel care îmi ia comanda, și cel care îmi face recomandări, și cel care îmi gătește. Cu ajutoare, evident, dar ați prins ideea.

Așa e și aici. Nicu este peste tot și mă bucur. Pot să-i spun tot ce am pe suflet.

Mâncarea de la Cimbru Meat & Flame

O știți, a fost premiată, a luat locul 1 la “Best Snack” în cadrul European Street Food Awards 2018, la Berlin.

La masa de prânz găsiți ceva rapid, în principal preparatele pe care le îndrăgeam și de la food truck, în plus a mai adăugat o supă și un desert. Iar la cină o mâncare puțin mai elaborată, dar la fel de gustoasă și repede de preparat (cu toate că bucătărie e mai mare ca sala de mese 😀 ).

Îmi place maxim faptul că și-a pus amprenta asupra preparatelor, le-a interpretat în stilul lui. Practic bucătăria lui are personalitate. Nu sunt preparate complicate, dar sunt gustoase, iar modul de prezentare nu este deloc banal.

Insistă mult pe faza cu dezvoltarea locală: materie primă de la producătorii din zonă. Nu cred că din punct de vedere financiar iese mai bine, dar pe termen lung e o gândire pe care ar trebui să o adopte cât mai multe afaceri și nu doar din HoReCa.

Dacă vrem să ne dezvoltăm, trebuie ca toți să câștige (asta ne sună și nouă clienților – trebuie să conștientizăm că dacă o afacere nu are profit la un moment dat se va închide, trebuie să conștientizăm din ce se compune prețul unui preparat… dar asta merită un articol dedicat).

Apropo de preț, eu mi-am luat un fel principal (nu sunt în meniu, dar mi-au fost recomandați de Nicu) ceva cârnați salsiccia (da, sunt făcuți local și de aia nu i-a trecut în meniu, pentru că nu îi are întotdeauna) cu un piure de cartofi cu cimbru și alte nebunii, un pahar de vin și o super ciocolată făcută în casă (excelentă, fără stafide) alături de un glob de înghețată de ghimbir (la fel, tot în casă făcută)

Muștarul hreanitor (cu hrean, făcut undeva pe dealul Feleacului), pâinea făcută tot în casă (era fierbinte când a adus-o pe masă – salivez doar când scriu) și apa nu le-am plătit, le-a pus pe masă și a suplimentat cu oricât simți nevoia.

Așadar, pentru toate acestea, cu tot cu bacșiș am plătit 50 lei.


Cimbru Meat & Flame
Str. Decebal, Nr 37, Cluj-Napoca
Websit
e | Instagram | Facebook | Info Rezervări: +40 (771) 293 625


8 comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
lights ON Romania

LightsON – The light artworks circuit in Cluj

Next Post
#MasăÎnDoi - Livada - Restaurant & Music Lounge

Experiența #MasăÎnDoi: Livada – Restaurant & Music Lounge

Related Posts