fbpx

Home cooking.

Acum delta T am mâncat la Cimbru un curry senzațional. Serios, nu exagerez deloc, a fost mirific. Așa mult ne-a plăcut încât într-o zi mi-am propus să o impresionez pe Buburaza și am zis că fac eu acasă unul.

Home fresh

M-am uitat eu pe net, ca toată lumea, am cumpărat ingredientele și m-am pus pe treabă. O ieșit un ghiveci de legume execelent. Nu avea nicio legătură cu ce am vrut eu să fac, curry, dar Buburuza a apreciat efortul.

A 2-a zi m-am mai documentat puțin, am mai cumpărat niște condiment și am zis că voi transforma ghiveciul de legume într-un curry care cu siguranță o va surprinde pe Buburuza.

Aș vrea să înțelegeți că am puține chestii care mă determină să-mi pară rău, iar unul dintre ele este să arunc mâncarea. Efectiv mi se pare cel mai urât, sau mă rog, unul dintre cele mai nasolae lucruri pe care le pot face: să arunc mâncare.

Dar struțo-cămila asta de ghiveci-curry a fost execrabil. Efectiv nu l-am putut mânca. Groaznic. M-am resemnat și ne-am continuat viața în armonie ca și cum această întâmplare nu a fost un eșec.

Home cooking reinventat

Asta până când am văzut la Homefresh rețeta de Curry jamaican. Atât mi-a fost, am comandat (prețul mi se pare unul decent – 34 lei pentru 2 persoane) și am așteptat cumințel, la ClujHub, colețelul.

Nu i-am spus nimic Buburuzei, am zis că o să fie o surpriză… plăcută de data asta!

În primul rând mi-a plăcut modul de prezentare: de la cutia în care vin ingredientele, la reciepientele în care se regăsește materia primă și până la modalitatea în care te învață / îți explică cum să prepari rețeta aleasă.

Am combinat experiența acumulată în fața postului preferat Paprika TV, Food Network și alte emisiuni educative pe care le regăsesc pe bloguri, împreună cu sutele de ore petrecute prin localurile cărora le-am trecut pragul.

Mai apoi am aplicat și masterul pe care l-am dat alături de Chef Will Cunenn și am reușit să fac un curry jamaican care a determinat-o pe Buburuză să-și întrerupă dieta.

Acum e clar că dacă respectam cantitatea de apă și țineam mai puțin la fiert mazărea, era mai aspectos preparatul final… dar până la urmă nu ăsta fost neaparat scopul meu, ci mai degrabă să mă bucur de gust. În timp, dacă totul e în regulă, o să învăț să fac și plaiting.


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Start înscrierilor la Walking Month 2019: 
câștigă premii și ajută-ne să „Unim cele două Românii”

Next Post
cappuccino - made by Vio @ Le General Cluj

Cafeaua noastră cea de toate zilele

Related Posts