fbpx
lights ON Romania

LightsON – The light artworks circuit in Cluj

Mai cu forța, mai cu dragoste, municipalitatea din Cluj-Napoca a realizat (felicitări Asociația Daisler pentru pastila de realitate) că luminițele alea albastre de Crăciun au fost frumoase, nu știu în ce vreme, dar mă gândesc că la un moment dat au fost și că acel moment a trecut de mult. De foarte mult timp, eu nu-mi amintesc și nici nu am găsit în cărțile de istorie când a fost acel moment.

De 4 ani, Daislării se luptă cu dragonul pentru a schimba mentalități, pentru a da o nouă față Clujului, pentru a-l transforma în orașul ăla unde vrei să călătorești pentru a vizita instalațiile de lumini. 

Bucureștiul este singurul oraș din România care mai are un astfel de eveniment, de instalații. Mă bucur pentru noi, cei care locuim în Cluj și sper din suflet ca în timp, LightsON să devină o marcă a Clujului, așa cum este UNTOLD, Electric, Mioritmic etc.

LightsON – harta instalațiilor din Cluj-Napoca

În fiecare zi, începând din 16 noiembrie, timp de 45 de zile, vor avea loc tururi ghidate, sub îndrumarea celor de la Cluj Guided Tours, parcurgând la pas întregul circuit și făcând o legătură (nu doar fizică) între ce este o instalație de lumină și mesajele pe care artiștii au încercat să le transmită.

Circuitul începe la ora 18:00, iar locul de întâlnire este Piața Unirii (se pleacă din Târgul de Crăciun). Ca orice tur ghidat din lumea asta mare și acesta este pe bază de donație.

Instalațiile de lumină

LightsON aduce în atenția noastră câteva instalații de lumini inedite. Printre acestea se numără atât unele dintre cele mai apreciate instalații din Europa, cât și unele create special pentru această primă ediție a circuitului, ambele fiind operele unor artiști atât locali, cât și internaționali.

Diana Buga, Luke Jerram, Silviu Ciora, Leonid Tishkov și Alaa Minawi sunt artiștii care au semnat circuitul de lumină din centrul Clujului.

Mi-s șoptit o păsărică că mai trebuie să se inaugureze o super instalație într-o biserică din centrul Clujului, dar până atunci vă invit la o tură cu oamenii de la Cluj Guided Tours, să urmați circuitul instalațiilor LightsON din Cluj-Napoca.

Dacă o fotografie face cât o mie de cuvinte, doar trebuie să vă imaginați cât face experiența trăită în acest circuit. De fapt nu trebuie să vă imaginați, trebuie doar să vă îmbrăcați gros și să faceți circuitul

LightsON România
Cluj-Napoca, 16 noiembrie – 31 decembrie 2018
Website | Instagram | Facebook


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
#MasăÎnDoi Samsara Foodhouse

#MasăÎnDoi: Samsara Foodhouse

Next Post
Cimbru Meat & Flame - Cluj-Napoca

Cimbru Meat & Flame – new in town

Related Posts