fbpx
#ChasingCimbru - cimbru la berlin septembrie 2018 - foto Vlad Cupsa

#ChasingCimbru @ European Street Food Awards 2018

#ChasingCimbru e un htag inventat, cred, de Gabriel Aldea în încercarea lui de a-l prinde peste tot prin țară, indiferent de eveniment, pe Nicu Crăciun, cel care încălzește cuptorul din Cimbru Food Truck.

Cultura street food a început să se contureze în ultimii ani și-n România. Au început să apară din ce în ce mai multe afaceri care să ne servească super mâncare la colț de stradă, dintr-o mașină. Acest lucru nu poate decât să mă bucure, iar vinovații pentru acest lucru sunt, din punctul meu de vedere, organizatorii Street Food Festival.

Am mai avut până la ei tentative, dar parcă niciuna nu a avut așa mare impact. Așadar doamnelor, domnilor, felicitări!

Cum adică #ChasingCimbru?

Prin luna august am văzutCimbru Food Truck a fost nominalizat să reprezinte România în competiția European Street Food Awards 2018 ce se va desfășura la Berlin în 29 septembrie. 

#ChasingCimbru - cimbru la berlin septembrie 2018 | Foto Vlad Cupsa
Foto by Vlad Cupșa | Komiti

Faptul că în România încă nu putem să vorbim de o cultură street food în adevăratul sens al cuvântului (suntem pe drumul cel bun, dar până la o cultură mai avem cale lungă… în primul rând ar trebui să modificăm legislația astfel încât să putem să mâncăm street food și în afara unui eveniment) și cu toate acestea să avem un truck ajuns pe lista finaliștilor în cadrul unei competiții care are în descriere European Street Food Awards – the biggest street food competition in the world – e mai mult decât măgulitor. Iar Cimbru merită din plin această onoare.

European Street Food a luat naștere anul trecut, când a avut loc și prima ediție, și este cea mai mare competiție de street food din lume. Observând felul în care street food reinventează felul în care mâncăm, o echipă de jurnaliști culinari, bucătari și organizatori de evenimente, aceeași care au lansat și British Street Food Awards în 2009, au pus la cale toată treaba aceasta la nivel internațional.

Eca Trincă – ClujLife.com

Având în vedere că România participă pentru prima dată la un concurs de street food (asta ca să nu punem și dimensiunile concursului), salut decizia de implicare celor de la Banca Transilvania în a susține documentarea acestui eveniment.

Până când o să citim despre acesta în cărțile de istorie ale gastronomiei românești, Komiti, Cimbru și ClujLife ne invită să-i urmărim în timp real, pentru că vor posta pe conturile lor sociale: poze, filmulețe, într-un cuvânt statusuri, cu experiența #ChasingCimbru

Cimbru Food Truck: Facebook, Instagram
ClujLife: site, Facebook, Instagram
Komiti: Facebook


2 comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
Best Marketing Cluj

Best Marketing 2018 – Cod promo 40% discount

Next Post
Mioritmic 2018

Mioritmic 2018

Related Posts