fbpx
25th) downtown flavours Cluj

25th) downtown flavours Cluj, un fel de „acasă” pentru gastronomia modernă

Fiecare zi pentru mine reprezintă o încercare, uneori reușită, alteori nu, de a găsi localuri și locuri noi unde să-mi desfăt papilele gustative.

V-am mai spus, dar vă repet și acum, pentru mine de foarte mult timp mâncatul, nu doar când ies în oraș, nu mai reprezintă un simplu combustibil. Da, e combustibil, ceea ce se traduce că trebuie să fie calitativ, dar e combustibil și pentru suflet… ceea ce se traduce că experiența trebuie să fie completă.

Săptămâna trecută am mers cu Buburuza la 25th) downtown flavours să sărbătorim cei trei ani pe care i-au împlinit. Ocazie cu care am decis să le testăm și meniul. Mă rog, nu am testat meniul nou, pentru că încă suntem blocați în fructe de mare, dar am testat noul cuptor Josper pe care l-au achiziționat.

Sincer vă spun că la ei am mâncat cea mai bună caracatiță din Cluj, drept urmare nu m-am putut abține și mi-am comandat tot caracatiță. Și bine am făcut, pentru că spre deosebire de ultima dată când am mâncat-o la ei, acum, datorită cuptorului Jasper, are un plus, gustul extraordinar dat de cărbuni.

Așa mult mi-au plăcut legumele la grill, sau cuptor, sau cum să-i spun la Jasperul ăsta, că mă gândesc serios să fac un e-mail prin care să-i rog să pună în meniu doar legumele la grill. Senzaționale, fără să exagerez. Sunt convins că și faptul că suntem în plin sezon are un cuvânt de spus.

Buburuza, pentru că nu-i așa, este îndrăgostită de midii în sos de roșii, și-a comandat Midii alla Tarantina. Excelentă alegere a făcut și ea. Eu am fost, și sunt în continuare, mirat până peste măsură de dimensiunea midiilor. Sincer vă spun că doar La Cuptor în Sibiu am mai mâncat midii de asemenea dimensiuni și constanță.

Având în vedere localizarea, cum e amenajat localul

plaitingul și amabilitatea ospătarilor te-ai gândi că ești într-o zonă de fine dining, deci te-ai aștepta să fie cine știe ce prețuri. Dar nu e cazul.

Noi am comandat:

  • o butelie de Jelna Dealu Negru, Sauvignon Blanc – 89 lei
  • o sticlă de apă la 1L, Aqua Panna – 15 lei
  • un espresso – 7 lei
  • Midii alla Tarantina – 39 lei
  • caracatiță cu legume – 39 lei
  • 2 pahare de vin Gitana – 30 lei (15 lei / pahar)

Practic, dacă nu depășești 1 pahar de vin de persoană, te încadrezi lejer în 150 lei. Iar 150 lei pentru o cină de două persoane, într-o asemenea locație, cu o asemenea servire, e mai mult decât ieftin.

Chiar am fost mirat să văd că au ospătari care lucrează la ei încă de la început. V-am mai spus, în industria ospitalității e o nevoie mare de forță de muncă… deci sigur fac ceva bine oamenii ăștia și cu angajații, că altfel nu văd de ce ar rămâne.

Colac peste pupăză, 25th) downtown flavours, sunt prezenți în ghidul galben al ospitalității, Gault & Millau.

Pe scurt: ne-a plăcut, mai mergem, mergeți și voi!

25th) downtown flavours
Piața Unirii 4- 5, Cluj
Facebook | Instagram


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
Design multisenzorial

Cluj Design Days: Design multisenzorial în premieră în România

Next Post

Hai cu mine la filmul independent a lui Toma Enache, Între Chin și Amin

Related Posts