fbpx

Frank the Tank, cel mai nou pub al Clujului

Ăl mai franc dintre tanci și ăl mai tanc dintre franci, cârciumar, ospătar, bucătar, berar-da’-din-ăla-rar, toate-s stele pe epoleții gazdei noastre: “FRANK THE TANK”.

Așa se prezintă fratele mai mic al restaurantului cu specific american, Jaxx. Îi spun fratele mai mic pentru că au aceiași proprietari, pasionați de industria ospitalității, și împart minunata terasă de pe brațul canalului Someșului Mic.

Frank the Tank nu este un pub clasic din România, este mai degrabă o berărie care te duce cu gândul la Cehia. Au un tanc special de bere prospătă, un lager ușor de băut, special făcută pentru ei, nepasteurizată sau aditivată, motiv pentru care o bei întotdeauna proaspătă (are termen de valabilitate 14 zile și se transportă în tancuri speciale de la fabrică până în berărie – practic intră rece din fabrica de bere în mașina specială și ajuge la fel de rece în Frank the Tank)

Deci, pentru băutorii de bere, acesta este un loc pe care nu au voie să-l rateze. Sunt sigur că după prima vizită, îl vor trece pe lista ”de casă” a locurilor de băut bere.

Meniul de mâncare

Dar eu nu pentru bere am decis să le trec pragul, ci datorită meniului de mâncare. Recunosc, de cum a văzut măduva de vită, am fost intrigat și am bălit instant, fiind obligatoriu să-i trec pragul. Am o slăbiciune pentru oasele de vită cu măduvă.

Odată ajuns acolo am aflat că absolut toată mâncarea se face pe cărbuni, la grill. Ceea ce îi dă o savoare incredibilă. Nu știu voi cum sunteți, dar eu sunt înnebunit după o felie de pâine adevărată prăjită la cărbuni. Gustul ăla de fum combinat cu ”arsura” de pe pâine trezește în mine niște amintiri.

Meniul, ca să vă intrig și mai tare, a fost gândit și implementat de Nicu de la Cimbru… ceea ce m-a asigurat, dacă nu era suficient că știu cine sunt proprietarii pub-ului, că nu voi avea nicio dezamăgire.

Măduva din oasele de vită… slăbiciunea mea

Am reușit să mănânc o porție de măduvă, să beau 2 pahare de spumant și un cremeș. Cu apa și cafeaua, nota de plată s-a ridicat la 70 de lei.

Nu că mă dau eu expert în măduva de vită, dar am ceva experiență în direcția asta și vă jur că e cea mai bună pe care am mâncat-o în viața mea. Pâinea a fost perfectă (nici prea arsă, nici uscată, nici gumoasă… perfectă). Măduva în sine mi-a depășit așteptările și m-am dus cu așteptări mari.

Pentru că am așteptat de foarte mult timp un local unde să mă pot bucura de niște măduvă din oase de vită și pentru că în pandemia asta mi-am rafinat puțin palatul gurii și știu exact cum și ce trebuie să-mi ofere măduva. Și, nu în ultimul rând, pentru că am ridicat ștacheta foarte mult pentru acel local care va introduce în meniu măduva de vită, astfel încât următorii care o vor introduce să aibă un etalon. Atât pentru proprietari cât și pentru noi, clienții.

Din meniu mi-a mai făcut cu ochiul, și cu siguranță voi merge să testez, și: papara cu slănină, ceapă verde și brânză de burduf, limba de vițel la jar cu sos de ierburi, cârnații salsiccea de pui la jar (au și varianta de cârnați salsiccea la metru cu ierburi – merge foarte bine pentru o masă de 4 persoane pentru că primești și 4 halbe de bere din Frank the Tank), mangaliță la jar cu sos demi glace și cartofii copți în jar cu unt și ierburi.

Clar mai am multe de testat din meniu și clar că îmi voi satisface această poftă în următoarele zile. Așa fac eu de fiecare dată, când găsesc ceva ce-mi place, nu mă opresc până nu îmi satisfac pofta.

Pub-ul Frank the Tank

Acum, din cauza pandemiei, putem să stăm doar pe terasă. Dar, dacă mergi până la toaletă, să te speli pe mâini înainte de a te înfrupta din bunătățile pub-ului, o să treci și o să vezi cât e de spectaculos interiorul.

Au amenajat și o scenă, unde, sper eu cât de curând, va prinde viață datorită artiștilor locali. Am înțeles că de la teatru de club și până la band-uri, stand-up-eri, toți își vor găsi un loc pe scena Frank The Tank. Abia aștept!

Asta pe lângă designul interior care te transpune într-un pub cehesc, actualizat la 2020.

Frank the Tank | Facebook | Instagram
Str. Emil Isac 25, Cluj-Napoca

Chiar dacă pandemia asta, zic eu, a dat în spate cu 5 ani industria HoReCa din Cluj, Frank the Tank, care s-a deschis în plină pandemie, a contrabalansat puțin acest lucru. Cred că în tot răul e un bine, și conștient fiind de greutățile pe care le-a întâmpinat suplimentar Frank the Tank prin deschiderea în pandemie, și-a făcut treaba excelent și e un foarte bun exemplu de ”așa da” în ceea ce privește industria ospitalității. Nu doar în Cluj, în lume!

Ce am vrut să vă spun? Mergeți! Nu veți regreta, pe cuvânt de cercetaș că Frank the Tank e un local care face cinste industriei și veți simți că e o modalitate excelentă de petrecere a timpului liber în oraș, în timp ce stați la un pahar de bere și vă delectați papilele cu un preparat copt la jar. E altceva, promit!


1 comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Resurse utile #16: Ai nevoie de un fotograf acum? Cheamă-l prin PictoApp

Next Post
bolt - trotinetă

Trotinetistul, acest BMWist al anului 2020

Related Posts