fbpx
cocktail din țuică de la DOT

Drink local. DOT Slow drink

V-am spus că sunt fan DOT… din mai multe puncte de vedere, printre care vă reamintesc că sunt primii, de care eu am auzit, care au implementat conceptul Zero Waste. Vorba lor, nu e greu, doar că trebuie să vrei.

Totodată au un meniu sezionier și care se ghidează după regurile Slow Food. Pe scurt cumpără chestii de la localnici, astfel încât să crească toată zona odată cu ei și pe lângă asta, eu, clientul, să am parte de ingrediente calitative, proaspete.

Acum au mai scos o chestie super faină:

Cocktailuri cu țuică

cocktail din țuică de la DOT
cocktail din țuică de la DOT

O să zici ”ai de plm”, asta ne mai lipsea. Adevărul e că unul dintre cocktailuri fix așa se numește Ai de PLM. Și dacă o să-l guști fix așa o să zici și tu. Pentru că nu e ce te-ai aștepta. Adică eu mă așteptam să simt gustul ăla, scuze, puternic de țuică. Am vrut să zic infect, dar adevărul e că țuica nu are gust infect, doar că e puternic.

Dar nu, nu se simte acest gust pentru că a reușit să-l ascundă foarte bine cu socul, cuișoarele, berea de ghimbir și ceva mix de flori uscate pe care le lasă în țuica de mere pe care a cumpărat-o din Săliștea de Sus de la un mic producător.

Doamne feri și Tuali sunt alte 2 cocktailuri făcute din băutura bahică inventată de Ion pe care oamenii de la DOT au reușit să o îmbine așa fain cu arome, gusturi și senzații locale.

Aaa, și în caz că nu știați, aveți posibilitatea să participați la un workshop de cocktail. Nu am participat la workshop, dar știu de ce e „în stare” Marian, pentru că am făcut cu el cursul de barman anul trecut.

Chiar dacă par a fi pentru turiști astfel de experiențe, am descoperit foarte bine anul trecut că nici măcar tururile ghidate nu sunt doar pentru turiști. Până la urmă (eu cel puțin) cu toții ne dorim să trăim experiențe cât mai intense și diversificate. Iar o degustare de cocktailuri cu țuică este una dintre ele.


6 comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
omakase Tokyo Restaurant Cluj

Experiența OMAKASE @ restaurant Tokyo Cluj

Next Post
Bari, Ostuni, Lecce și Barletta în ianuarie

Puglia: Bari, Ostuni, Lecce și Barletta la final de ianuarie – început de februarie

Related Posts