V-am spus că sunt fan DOT… din mai multe puncte de vedere, printre care vă reamintesc că sunt primii, de care eu am auzit, care au implementat conceptul Zero Waste. Vorba lor, nu e greu, doar că trebuie să vrei.
Totodată au un meniu sezionier și care se ghidează după regurile Slow Food. Pe scurt cumpără chestii de la localnici, astfel încât să crească toată zona odată cu ei și pe lângă asta, eu, clientul, să am parte de ingrediente calitative, proaspete.
Acum au mai scos o chestie super faină:
Cocktailuri cu țuică
O să zici ”ai de plm”, asta ne mai lipsea. Adevărul e că unul dintre cocktailuri fix așa se numește Ai de PLM. Și dacă o să-l guști fix așa o să zici și tu. Pentru că nu e ce te-ai aștepta. Adică eu mă așteptam să simt gustul ăla, scuze, puternic de țuică. Am vrut să zic infect, dar adevărul e că țuica nu are gust infect, doar că e puternic.
Dar nu, nu se simte acest gust pentru că a reușit să-l ascundă foarte bine cu socul, cuișoarele, berea de ghimbir și ceva mix de flori uscate pe care le lasă în țuica de mere pe care a cumpărat-o din Săliștea de Sus de la un mic producător.
Doamne feri și Tuali sunt alte 2 cocktailuri făcute din băutura bahică inventată de Ion pe care oamenii de la DOT au reușit să o îmbine așa fain cu arome, gusturi și senzații locale.
Aaa, și în caz că nu știați, aveți posibilitatea să participați la un workshop de cocktail. Nu am participat la workshop, dar știu de ce e „în stare” Marian, pentru că am făcut cu el cursul de barman anul trecut.
Chiar dacă par a fi pentru turiști astfel de experiențe, am descoperit foarte bine anul trecut că nici măcar tururile ghidate nu sunt doar pentru turiști. Până la urmă (eu cel puțin) cu toții ne dorim să trăim experiențe cât mai intense și diversificate. Iar o degustare de cocktailuri cu țuică este una dintre ele.
Sunt foarte misto, like xD
Da, este super ideea 🙂