fbpx

La DOT, Cluj, se poate lăsa bacșiș cu cardul

V-am spus, încă de pe vremea când eram Revolutonist, că sunt mare – mare fan de plăți cu cardul. Refuz să mă mai întorc la numerar. Sunt murdari, îi pierd, uit pe unde i-am cheltuit și îmi strică buzunarele!

Acum Delta T am căutat o soluție pentru a oamenii din HoReCa, aici e preponderent locul unde lași bacșiș (cu toate că și la TAXI, de exemplu, las tips) astfel încât să nu se mai ascundă după deget. Să accepte bacșișul cu cardul. Să nu spună că ”nu se poate!”.

Foarte mare mi-a fost mirarea când am aflat că la DOT, cu toate că se acceptă bacșișul prin card, oamenii nu lasă.

E drept că ne este puțin peste mână, nu suntem obișnuiți să facem acest lucru. DOT a ales o soluție, probabil mai simplă din punct de vedere logistico-economic pentru a accepta tips-ul cu cardul.

La ei ai mai multe opțiuni, dar e sumă fixă, nu procent din nota totală… ceea ce poate e puțin ciudat pentru noi, clienții.

– Salut, pot să las bacșiș cu cardul?
– Salut, da. Cât vrei să lași?
– Cât e nota totală?
– 40 lei
– OK, las 5 lei.

Acum important este că primul pas a fost făcut. Îs curios câți HoReCa-ri se vor alinia acestui trend (pe Clever Taxi eu mi-am setat din start 15% bacșiș… pentru a încuraja cât mai multe taximetre să accepte plata cu cardul) și, totodată, câți clienți vor îmbrățișa efectiv această facilitate.

Da, pentru mine e o facilitate și mă bucur că există un local în Cluj-Napoca, cel mai IT-izat din țară, care o oferă. Hai să facem o listă cu toate localurile, din țară, nu neaparat din Cluj, care acceptă bacșiș prin card.

Cine mai acceptă bacșiș cu cardul?

Featured image: Fred Dwe


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
lights ON Romania

“ROMÂNIA ALL INCLUSIVE” – campania care deschide porțile României zecilor de mii de turiști străini ce ajung la UNTOLD și NEVERSEA!

Next Post

Noua oră de sport – #sportulSeJoacă

Related Posts