fbpx

La DOT, Cluj, se poate lăsa bacșiș cu cardul

V-am spus, încă de pe vremea când eram Revolutonist, că sunt mare – mare fan de plăți cu cardul. Refuz să mă mai întorc la numerar. Sunt murdari, îi pierd, uit pe unde i-am cheltuit și îmi strică buzunarele!

View this post on Instagram

Nu mai sunt ambasador @revolutapp 🙋‍♂️⁣ ⁣ Nu o zic cu nicio tentă negativă. A fost o alegere persoanlă pe care am făcut-o din niște motive principiale.⁣ ⁣ Probabil că dacă nu aș fi încăpățânat ca un catâr din insula Hydra, aș avea și acum card Metal (mă rog, fizic îl am, dar îl pot folosi la iarnă pentru dezghețat parbrizul). Dar sunt! ⁣ ⁣ Acum Delta T, când eram student, tot principial m-am supărat pe o alimentară că mi-a dat rest niște pastile Orbit (student fiind nu-mi permiteam, hai că un fir de țigară mai mergea).⁣ ⁣ Ideea e că am făcut poza asta și chiar mi-a plăcut. Nu am apucat să o postez, dar până la urmă ea reprezintă și transmite același lucru: tehnologia și plăcerile merg mână în mână.⁣ ⁣ Personal nu-mi pot imagina viața, în 2019, numerar. Cred că mai bine de 90% din bani mi-i cheltui printr-un card bancar. Evit locurile care nu acceptă plata cu cardul.⁣ ⁣ Voi? Cum preferați? Numerar sau card bancar?⁣ .⁣ .⁣ .⁣ .⁣ .⁣ .⁣ ______________________⁣ #cluj #clujlife #clujnapoca #clujcity #clujinsta #clujview #cluj2019 #cluj4you #ilovecluj #viataincluj #clujing #clujnapoca_city #clujphotography #clujcapitala #visitcluj #clujvibes #clujstreets #instacluj #lifeincluj #clujstories #clujnapocacity #coffeelover #coffeebar #CoffeeFanatics #CoffeeStagram #CoffeeCulture #ExploreCoffee #CoffeeExperience #CoffeeIsLife #SpecialtyCoffee⁣ ⁣

A post shared by Dan Ciulea (@ciulea) on

Acum Delta T am căutat o soluție pentru a oamenii din HoReCa, aici e preponderent locul unde lași bacșiș (cu toate că și la TAXI, de exemplu, las tips) astfel încât să nu se mai ascundă după deget. Să accepte bacșișul cu cardul. Să nu spună că ”nu se poate!”.

Foarte mare mi-a fost mirarea când am aflat că la DOT, cu toate că se acceptă bacșișul prin card, oamenii nu lasă.

E drept că ne este puțin peste mână, nu suntem obișnuiți să facem acest lucru. DOT a ales o soluție, probabil mai simplă din punct de vedere logistico-economic pentru a accepta tips-ul cu cardul.

La ei ai mai multe opțiuni, dar e sumă fixă, nu procent din nota totală… ceea ce poate e puțin ciudat pentru noi, clienții.

– Salut, pot să las bacșiș cu cardul?
– Salut, da. Cât vrei să lași?
– Cât e nota totală?
– 40 lei
– OK, las 5 lei.

Acum important este că primul pas a fost făcut. Îs curios câți HoReCa-ri se vor alinia acestui trend (pe Clever Taxi eu mi-am setat din start 15% bacșiș… pentru a încuraja cât mai multe taximetre să accepte plata cu cardul) și, totodată, câți clienți vor îmbrățișa efectiv această facilitate.

Da, pentru mine e o facilitate și mă bucur că există un local în Cluj-Napoca, cel mai IT-izat din țară, care o oferă. Hai să facem o listă cu toate localurile, din țară, nu neaparat din Cluj, care acceptă bacșiș prin card.

Cine mai acceptă bacșiș cu cardul?

Featured image: Fred Dwe


comments

Dan Ciulea

Antreprenor, blogger, gurmand, pasionat de fotografie si calatorii. Ma gasiti pe: Twitter, Instagram, Facebook

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.