ClujRoamers - Ediția 1
Home » Cum a fost la prima ediție #ClujRoamers

Cum a fost la prima ediție #ClujRoamers

Sâmbătă dimineața ne-am adunat în față la Kups, am băut o cafea și ne-am pornit alături de Cristina, Alexandru, Loredana și Iulian, ghizii de la Cluj Guided Tours, cei care ne-au prezentat timp de 4 ore Clujul.

Am aflat foarte multe lucruri noi despre Cluj. Unele sunt evidente, dar la care nu m-am gândit niciodată (exemplu: pe aceeași stradă, casă lângă casă, s-au născut 2 regi. Sau faptul că există un punct în Cluj de unde se poate vedea multiculturalismul religios), altele mai puțin evidente sau la îndemâna oricui să le găsească (exemplu: palatele pierdute în timp ale Clujului, km. zero al orașului – se află lângă librăria Diverta, ghiuleaua din biserica Sf. Mihail, etc).

Pentru că am primit o tonă de informații, fix în mijlocul WineUP (da, înainte și după tur am fost la WineUP), am să sumarizez o parte din informațiile primite, ca un inginer ce mi-s: centrul viu al orașului a fost întotdeauna unde e acum, Funar a schimbat stema orașului pentru că ”noi suntem daci, nu unguri”, strada care unește piața Unirii de casa lui Matei, este una cu cea mai mare încărcătură istorică.

Strada în oglindă a fost realizată de Biserică Catolică, în urma demolării clădirilor pe care le avea în piața Unirii, lângă biserică… pentru a elibera piața. Culorile alb – negru de la U Cluj, vin de la stilul de îmbrăcăminte a rectorului de pe vremea respectivă.

Apropo de statuia lui Matei Corvin, știați că în momentul în care s-a restaurat, au băgat în ea o capsulă a timpului? Nu? Petric Victor ne-a confirmat (a lucrat la restaurarea ei).

Și, pentru că am fost cu un grup de Instagrameri să descoperim orașul, am să vă las să-l descoperiți prin ”ochii” participanților:

După 4 ore de plimbat eram deja, așa cum se întâmplă ori de câte ori vizitezi un oraș, flămânzi și irascibili, așa că în afară de pastele Tortelli Pasta Bar nu am mai văzut altceva… poate doar vinul de la Crama Jelna.

📷Andrei Drăghici

A fost foarte fain turul. Am zis că neapărat trebuie să mai facem o ediție, ediție probabil mai nișată pentru că în această ediție am primit extrem de multă informație din multe direcții.

#ClujRoamers ediția 1 este un proiect pilot organizat de Adspedia și Ciulea cu sprijinul Tortelli Pasta BarCrama JelnaKupsBig Fitness și Cluj Guided Tours.


comments

Un comentariu la „Cum a fost la prima ediție #ClujRoamers”

  1. Pingback: Pizzerie nouă-n Cluj: Perfetto Pizza Italiano - Ciulea's Blog

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.