fbpx
Nuka Bistro meniu Toamna - Iarna 2019/2020

Nuka Bistro. New menu. New chef – Raul Vidican

Nuka Bistro este cel mai nou restaurant pe care împreună cu Buburuza l-am descoperit. Nu vreau să mă înțelegeți greșit, bistro-ul e de mult în buricul târgului (piața Unirii) din Cluj, doar că odată cu noul meniu l-am redescoperit, ca să fim mai corecți.

Știam de el și mergeam la mic dejun (în general), iar vara stăteam pe terasă la un pahar de prosecco cu Buburuza. Probabil că este cel mai instagramabil local din Cluj, dar până când nu și-a schimbat meniul (ăsta de toamnă – iarnă 2019 / 2020), nu era pe lista mea scurtă de localuri.

Știți și voi, lista aia pe care o tot repeți când vrei să ieși în oraș, dar nu știi unde… primele localuri care îți vin în minte. Nu era. Acum e!

Meniul l-a schimbat prin octombrie – noiembrie, motivul pentru care nu am scris nimic a fost că am vrut să mă asigur că echipa păstrează o constanță în ceea ce privește preparatele.

Recomandări din meniu

Tot ce găsiți în meniu este bun, nu contest asta, dar în fiecare local eu am produse preferate. Așadar, fără să o mai lungesc am să vă spun preparatele la care mă gândesc când spun Nuka Bistro:

Mic Dejun

  • Pâine-n ou (amintiri), este și rămâne preferata mea. Probabil are legătura cu nostalgia care mi se declanșează în momentul în care o mănânc. Vine alături de un ceai și o sălățică.
  • Ochiuri cu bacon şi zacuscă – arată și sunt mult mai bune decât te-ai aștepta. Nu am mai mâncat niciunde acest preparat. Îs chiar curios dacă vă place.
  • Ouă poşate cu cremă de avocado şi bacon crocant 👇

Supe, antreuri

Imediat după revelion, în întâi, am mâncat, jur, cea mai bună ciorbă de văcuță din viața mea. Ați zice că e din cauză că am petrecut în noaptea de Revelion și nu greșiți, am petrecut de Revelion, dar nu ăsta e motivul pentru care am zis că e cea mai bună ciorbă de văcuță… pentru că am mai mâncat și înainte și după, doar că în 01 ianuarie 2020 am avut acest sentiment și de atunci.

Bun, pe lângă ciorba de văcuță (care apropo, costă 18 lei cu tot cu pâine, smântână și ardei iute), supa cremă de dovleac e de încercat (oare de ce nu prea găsim în Cluj astfel de supe cremă) și bruschetele mixte (roşii, salată de vinete, hummus, cremă de brânză cu bacon).

Fel principal

Nu sunt cel mai mare fan carne de porc, dar fiind în preajma sărbătorilor de iarnă, am zis că trebuie să testez cotletul de mangaliță (servit cu piure de țelină, măr caramelizat, sos de ciuperci mixte) și mușchiulețul de porc (servit cu mămăligă, legume trase la tigaie – țelină, ciuperci, ceapă,- măr şi ceva sos de ciuperci). Sunt cum ar trebui să fie și dacă mi se face poftă de gustul de acasă, Nuka e o soluție bună.

Aici am mâncat pentru prima dată risotto cu cremă de morcovi şi mazăre, nu am termen de comparație, dar asta nu înseamnă că nu pot să-l laud. Chiar mi-a plăcut. Buburuza nu e așa încântat de mazăre în general, așadar ea nu îl recomandă 😀 Dar eu îl recomand!

Carnea de miel este o materie primă care pe mine, în cel mai bun caz, mă lasă rece. Nu că nu-mi place, pentru că dacă e gătită cum se gătește pe valea Arieșului, nu suport nici mirosul. De Paște am mâncat o singură dată carne de miel pentru că am gătit-o eu și no, nu vreau să mă laud, dar am făcut un pas peste ce și cum se gătește la noi în zonă.

Cu toate acestea am tendința să testez / gust din preparatele de miel de peste tot pe unde apuc. Drept urmare am testat și mielul (pulpă de miel gătită lent, servită cu piure de țelină şi mazăre cu mentă.) de la Nuka și surprizăăăăă! Îmi place, ba mi l-am comandat și în alte rânduri. Așa, aleator.

Dacă ai chef de o salată, atunci îți recomand o Buffala (mozzarella Buffala, roşii cherry, rucola, ulei extravirgin de măsline, pesto) și / sau dacă vrei ceva mai sățios, recomand salată Nuka cu vită, avocado şi gorgonzola (mix salată verde, mușchi de vită, avocado, pere, miez de nucă, gorgonzola şi dressing de rodie).

Desert

Pentru că, nu-i așa, nu poți trăi fără el.

Voi știți ce e laptele de pasăre? E desertul copilăriei mele. Probabil pentru că ne erau destul de accesibile ingredientele. În fine, irelevant. Important este că îmi place și că aici, la Nuka, are gustul ăla bun pe care mi-l amintesc că-l avea și când eram copil la mama acasă.

În Cluj nu mai știu niciun local care să servească lapte de pasăre.

Buburza este îndrăgostită de ciocolată. O mănâncă din orice poziție, drept urmare desertul ei e obligatoriu să conțină ciocolată. Iar mousse-ul de ciocolată neagră îi îndeplinește cele două condiții obligatorii:

  1. Să fie gustos (pentru că nu bagă în ea calorii aiurea)
  2. Să conțină ciocolată (dacă tot mănâncă ceva calorios, măcar să fie cu ciocolată… nu doar gustos)

Chef Raul Vidican

Este cel care se află în spatele meniului de toamnă – iarnă de la Nuka și, spre rușinea mea, nu știam mare lucru despre el.

Pe scurt și-a făcut practica în Anglia, a lucrat într-o bucătărie din Germania, într-un restaurant cu 1 stea Michelin din Austria, iar în 2018 s-a clasat în top 10, din peste 3.000 de concurenți, în S. Pellegrino Young Chef.

E chef în adevăratul sens al cuvântului!


3 comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
Blue Monday Romania

#BlueMondayRomania – ediția a treia

Next Post
omakase Tokyo Restaurant Cluj

Experiența OMAKASE @ restaurant Tokyo Cluj

Related Posts