fbpx
Marius Matache, despre proiectul #PovestileAlchimiei

Concert Folk cu Marius Matache & Karaoke After @ Spațiu Music – Pub

Îl cunosc pe Marius Matache de ceva timp, suficient cât să-mi permită să joc fotbal cu el, să beau o bere și, poate cel mai important, să-l ascult cântând. Am fost la concertele lui ori de câte ori am avut ocazia și nu doar în Cluj.

Vestea bună este că în data de 15 martie 2018, Marius Matache vine în Cluj cu un experiment muzical, #PovestileAlchimiei, în Spațiu Music – Pub (știți voi, pub-ul în care mergi doar să bei o băutură și pe la 5-6 dimineața te întorci acasă răgușit).

🎤 Spațiu Music Pub, Piata Unirii 21 Cluj-Napoca
🗣️ Info & Rezervări: 0742 899 109
🎫 20 lei

Vestea și mai bună este că am un cadou pentru voi, din partea lui Marius Matache, chitul achimistului:

  • Invitație pentru o persoană, albumul cu semnătura artistului și o sticlă de vin (concertul are loc în Spațiu Music – Pub, deci după eveniment urmează karaoke).

Tot ce aveți de făcut este să-mi lăsați un comentariu, până în data de 10 martie 2018, la acest articol cu un link către melodia, interpretată de Make, care vă place vouă cel mai mult.

Alchimie reprezintă un album semi-conceptual, o poveste cu 11 capitole, realizat într-un registru sonor diferit față de cel cu care Marius Matache ne-a obișnuit în albumul HOINAR prin Piața Matache, albumul său de debut din 2013. Acest fapt se datorează colaborării cu Victor Panfilov (producătorul muzical al acestui disc), care “condimentează” folkul energic al artistului cu o amprentă retro-rock.

Albumul a apărut sub egida Asociației Folkul Acasă În Realitate (F.A.I.R.), condusă de Sorin Poclitaru, cel care semnează și versurile de pe Alchimie. Colaborarea și prietenia dintre cei doi este de notorietate, materializată în numeroase spectacole și proiecte.

Coperta este realizată de Radu Tudoroiu printr-o tehnică foto ce implică fericianură de potasiu și citrat de fier și amoniu, veche de mai bine de un secol, unul din primele procese fotochimice stabile utilizate în istoria fotografiei.

Copertă album Alchimie - Marius Matache

Turneul, #PovestileAlchimiei, include mai multe concerte în toată țara: Mediaș (9 februarie), Sibiu (10 februarie), Dorohoi (23 februarie), București (8 martie), Cluj (15 martie).

Turneul #PovestileAlchimiei a pornit de la ideea de a descoperi impactul albumului ALCHIMIE, apărut în 2016, în rândul oamenilor iubitori de muzică cu versuri multe și profunde. Cu atât mai important pentru mine este că reușesc să ajung și la Cluj, unde nu am făcut o lansare propriu-zisă. Cu ajutorul canalelor social media, însă, oamenii au luat contact cu piesele de pe album (în variantă live sau de studio), iar reacțiile de susținere m-au făcut să lupt pentru un concert aici. – Marius Matache.


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
Tortelli Pasta Bar

Unde mâncăm în Cluj? Azi Tortelli Pasta Bar.

Next Post
TEDxEroilor - Mind The Gap

Hai cu mine la TEDxEroilor – MIND THE GAP

Related Posts

… SPAM!

De cand o intrat si Romania pe harta oamenilor activi pe internet, cuvantu’ SPAM si’o facut aparitia pe buzele tuturor, mai ceva decat lipsa dorintei arzatoare, a unor directori comericali, in a’si schimba adresa de mail din hot_sexy_mama_69 de pa hotmail, in una mai clasica, gen Vasilica_Teodoriu tat pa hotmail. Oricum, e clar, cuvantu’ SPAM, o ajuns atat de popular, incat nume precum Super Men, Bred Pit, Hagi, sunt expirate … pentru ca, nu iti mai inspira nimc. In schimb, Pasarica, Feis Buc, si mai nou SP AM (da, are doua prenume SP si AM) sunt nume care inspira mai mult decat respectu’.
citește mai mult