fbpx

Zama, un loc în inima Clujului… din toate punctele de vedere!

Restaurant Zama Adresă: Str. Napoca, Nr 16, Cluj-Napoca Telefon: 0755 080 777

Nu cred că își mai pune cineva problema că sunt o persoană care nu apreciază mâncarea. Zilele acestea m-am întâlnit cu Teodora, iar reacția ei când m-a văzut a fost:

– Trebuia să mă aștept să fie și Ciulea aici, doar e vorba de mâncare!

Motiv pentru care am mers zilele trecute să mămânc la restaurantul Zama, restaurant proaspăt deschis, lăudat de multă lume, dar pe care nu apucasem să-l testez eu.

Restaurant_Zama_Cluj_004

Nu știu cine a fost designerul, dar a făcut o treabă excepțională (L.E. Tudor Cosmin e designerul). Îmi place la nebunie starea pe care ți-o impune ambianța în strânsă legătură cu atitudinea angajaților. Personal, după nici un minut de când m-am așezat, am simțit că sunt primit de cei mai buni prieteni ai mei și în același timp că sunt primit de către cei mai respectuoși valeți de la un hotel de 7 stele. O combinație minunată!

În ceea ce privește meniul, pot să spun că e primul restaurant care servește și mâncare cu specific românesc, care e cu adevărat pe gustul meu. Poate și din cauză că meniul a fost făcut de domnul Mircea Groza… de fapt nu poate, ci sigur!

În ceea ce privește prețul, eu zic că e ieftin. Având în vedere că e în centrul Clujului (str. Napoca Nr 16), având în vedere cum e amenajat, având în vedere ambianța, servirea și nu în ultimul rând, având în vedere mâncarea pe care o servesc.

Eu mi-am comandat o porție de mămăligă-n pături (cu brânză, jumeri – adevărate, nu șuncă din comerț, cârnt – din nou, din ăla bun, nu prostie de la magazin, și smântână) pe care am plătit 16 lei. Două pahare de vin (unul de 9 lei – vinul casei și încă unul de 12 lei), și un minunat desert cu rubarbă la 12 lei. Buburuza și-a comandat o tocăniță de ciuperci cu mămăligă, a costat undeva la 20 și ceva de lei (22-23, nu mai țin minte) și a fost senzațională.

 

Ăsta e motivul pentru care am spus că Zama, un loc în inima Clujului, în inima mea și-a găsit un loc!

E vechi și nou, e plin de culoare, e aroma cafelei tale, e cu multă savoare, e cu bunătățuri la mic dejun, la prânz și la cină, e cu dichis, e în mijlocul orașului, e cu freamăt de jazz, e cu voie bună, e pentru mine, e pentru tine, e pentru noi.

 


3 comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Open your city, tur inedit al Clujului.

Next Post

Untold, prima zi de festival, așa cum am simțit-o eu

Related Posts