fbpx

Ischia la început de aprilie

Ischia – insula unde merg italienii în vacanță. Insula turiștilor localnici.

Transport

Mă ghidez după o vorbă: mai bine să-mi cumpăr bilete de avion ieftine și să nu merg, decât să nu-mi iau și să-mi pară rău.

Pentru că Wizz-ul mi-a tot amânat și schimbat ora zborului, am decis să zburăm în Roma din Cluj, iar întoarcerea să o facem din Napoli.

Biletul de tren din Roma până în Napoli a fost 49 EURO / persoană (am luat un tren rapid care a ajuns în 50 de minute) plus 6 Euro o butelie de prosecco (în cazul în care nu știați, pe trenurile din Italia se poate bea alcool în limita bunului simț).

Din Napoli am luat bac-ul până în Ischia. 12 Euro de persoană. Faci în jur de o oră, cât să bei un vin. Au la bord, deci nu-ți fă griji.

În Ischia ne-am plimbat cu autobuzul. Biletul a fost 1,6 EURO și puteai să stai în autobuz 1 oră.

Cazare

În Napoli am stat la Napolitan tales. Pentru că ajungeam noaptea, am zis că vrem să stăm în buric, ca să ieșim la un vin noaptea. Am ieșit… până la 6 dimineața. Am luat un apartament cu 3 camere (am fost 3 cupluri) și am plătit 180 euro / noapte.

În Ischia am rezervat cameră la Hotel Europa, o locație superbă, foarte aproape de port și la 30 minute de mers pe jos de depoul de autobuze (de acolo poți să te urci într-un autobuz care să te ducă unde vrei tu. Avem stație de autobuz la 1 minut de noi, dar am preferat să nu schimbăm și să mergem pe jos – mă repet, biletul îți permitea să schimbi autobuzul).

Am plătit 267 EURO / cameră / 4 nopți pentru două persoane.

Timp liber

Pentru că noi am mers în afara sezonului, nu am prins deschise băile termale, Negombo.

Pe lânga asta aveți multe locuri de vizitat, în aer liber. De la Castello până la grădini fabuloase și parcuri.

Merită să faceți zilnic câte o plimbare de 1-2 ore pe insulă. Luați autobuzul, dați-vă jos și începeți să explorați prin metoda rătăcit. Luați doar un punct de reper, înalt și urmați-l, fără indicații sau google maps.

Plaje

În Miramare e Castelo am făcut prima baie. Spiaggia dei Pescatori a fost un loc bun nu doar pentru făcut plajă, ci și de băut un vin noaptea.

Chiar dacă băile termale erau închise, la baza lor, este o plajă superbă, deschisă publicului – Spiaggia di San Montano. Cum vă uitați la imaginea de mai jos, în partea stângă e plaja gratuită. Dar, pentru că Negombo era închis, am avut toată plaja la dispoziție

Mâncare

La fel ca toată mâncarea din sudul Italiei, este absolut fabuloasă. Vă recomand să încercați peștele și fructele de mare. Întrebați ospătarul care e captura zilei și mergeți pe recomandările lor.

Zuppa di coze e un preparat tradițional la ei. Practic este o tocană de fructe de mare, nu doar midii.

Nu am să mă apuc să vă fac recomandări de restaurant, în primul rând pentru că e important unde vă cazați și apoi pentru că e mâncarea bună peste tot. Vă recomand în schimb să căutați locuri autentice (le recunoașteți după fețele de masă, scaune și amplasare – dacă e în port, aveți grijă să fie deschise de mult timp și foarte important, să fie deschise și în extrasezon – asta înseamnă că funcționează în primul rând pentru localnici).

Totodată, să faceți și câte un picnic ad-hoc, pe plajă, pe ponton, în parcuri etc. Găsiți băcănii unde vă puteți pregăti tot ce aveți nevoie: de la mezeluri, brânzeturi și legume până la prosecco.

Prețurile la tratorii se învârt în jurul a 15 EURO. Vinul casei, undeva la 10 EURO.

Ischia

Insula în sine de destul de mărișoară, dar sfatul meu este să nu închiriați mașină / scuter sau alt mijloc de transport. Autobuzele vă duc cam oriunde aveți nevoie și circulă destul de bine.

Nu pare să fie ceva nou construit, dar în fiecare an dau cu o mână de var pe ele, ceea ce le face destul de atractive. Are alura de insulă pentru localnici, nu pentru turiști.

Cu foarte multe plaje, grădini, băi termale, trasee de hiking și alte atracții turistice. Unele contra coste, altele gratuite. Dar și cele contra cost, sunt ieftine. Spre exemplu, dacă mergeți să vizitați Castello să vă alocați mim 6 ore, pentru că e mare (în interiorul lui este o cafenea și un restaurant – au și cișmele de unde îți poți reumple sticla de apă și te lasă să duci mâncare cu tine, dacă nu vrei să mănânci / bei vin de la cafenea / restaurant), iar biletul de intrare este 12 EURO / persoană.

Viață de noapte: sunt deschise suficiente vinoteci, care îți oferă și mâncare, astfel încât să poți continua cu vinul.

Concluzie: mergeți!

BONUS: în Napoli să mâncați la Lombardi 1892


2 comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Muntele Basmelor de la Buscat

Next Post

Localuri din Cluj pentru prânz

Related Posts