fbpx
Storia Cluj - Masă în doi

#MasăÎnDoi: Storia Cluj

Update: câștigătorul a împărtășit cu noi experiența trăită

În 2008 am mâncat pentru prima dată o pizza adevărată. M-a învățat mama unui prieten, care se mutase de câțiva ani în Toscana. Ea a fost cea care m-a învățat ce înseamnă de fapt pizza.

Atunci am învățat că o pizza diferă în funcție de regiune și dacă vrei să vezi dacă o pizza este ”adevărată”, trebuie să-ți iei o margherita, pentru că acolo simți, fără echivoc, calitatea ingredientelor

De atunci, fără să exagerez, mănânc preponderent margherita (cu upgrade la super bufflala sau mai știu eu ce denumiri care de fapt îmi spun că folosesc o brânză specială).

Masă în doi la Storia Cluj

Am avut un buget de 100 lei pe care să-l consumăm, buget pe care, din nou, nu l-am consumat. Bine, nu l-am consumat pentru că nu ne-am luat 2 pizza, din simplu motiv că Buburuza gustă pizza și mănâncă marginile, nu mănâncă pizza 😛

Ne-am comandat o Super Bufala (preferata mea), 2 pahare de vin, o cafea și o apă plată. Ne-a costat 79 lei. Practic mai aveam buget de încă o pizza.

Buget StoriaCluj pentru #masăÎnDoi

Împreună cu Storia Cluj îți punem la dispoziție un buget de 100 lei pentru a lua masa în doi, tot ce ai de făcut este să-mi lași până în data de 16 decembrie 2018, ora 23:59 un comentariu în care să-mi spui care e pizza ta favorită. Nu doar din meniul de la Storia Cluj, din lume. Atât.

Câștigătorul îl voi desemna în data de 17 decembrie 2018. *evident că trebuie să reveniți cu un articol prin care să ne spuneți ce, cum… știți voi, fix ce presupune conceptul #masăÎnDoi 🙂


STORIA – Cucina Centrale

S-a deschis relativ recent, în august 2018 și a venit ca o mănușă. Adevărul este că o locație cu o asemenea încărcătură emoțională (fostul Disel, una dintre cele mai vechi construcții din centrul istoric al Clujului) avea nevoie de o pizzerie adevărată. Clujul avea nevoie de o pizzerie adevărată în km zero al orașului.

Preparăm pizza tradițională, cu ingrediente de la ,,mama ei de acasă”. Aluatul este lăsat la maturat între 12 – 36 ore. Făina se cerne în Napoli, roșiile din sosul de roșii au simțit soarele provinciei Salerno și uleiul de măsline pe cel al zonei Puglia. Mozzarella fior di latte și mozzarella di bufala vine tot din Napoli, Grana Padano din Parma, prosciutto cotto, crudo provine din Parma, Bologna și Modena și salam picant din zona Spinata Romana – Roma.

Giuseppe Mansi – pizzaiolo din generație în generație (din zona Amalfi), acum la Storia Cluj.

În zilele însorite de vară nu o să vreți să vă mai ridicați de la terasa lor, iar în zilele friguroase de toamnă, iarnă și sau primăvară, cuptorul pe lemne, special, marca Ceky, va avea grijă de voi în toate privințele 😀

STORIA – Cucina Centrale
Piața Unirii nr. 16, Cluj-Napoca
Instagram | Facebook | Info, rezervări, delivery: 0757 900 987


16 comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
Masă în doi: Blend. Brews & Bites

Experiența #masăÎnDoi: Blend. Brews & Bites

Next Post
Tortelli Pasta Bar Masă în Doi

Experiența #masăÎnDoi: Tortelli Pasta Bar

Related Posts