fbpx

#MasăÎnDoi: Storia Cluj

Update: câștigătorul a împărtășit cu noi experiența trăită

În 2008 am mâncat pentru prima dată o pizza adevărată. M-a învățat mama unui prieten, care se mutase de câțiva ani în Toscana. Ea a fost cea care m-a învățat ce înseamnă de fapt pizza.

Atunci am învățat că o pizza diferă în funcție de regiune și dacă vrei să vezi dacă o pizza este ”adevărată”, trebuie să-ți iei o margherita, pentru că acolo simți, fără echivoc, calitatea ingredientelor

De atunci, fără să exagerez, mănânc preponderent margherita (cu upgrade la super bufflala sau mai știu eu ce denumiri care de fapt îmi spun că folosesc o brânză specială).

Masă în doi la Storia Cluj

Am avut un buget de 100 lei pe care să-l consumăm, buget pe care, din nou, nu l-am consumat. Bine, nu l-am consumat pentru că nu ne-am luat 2 pizza, din simplu motiv că Buburuza gustă pizza și mănâncă marginile, nu mănâncă pizza 😛

Ne-am comandat o Super Bufala (preferata mea), 2 pahare de vin, o cafea și o apă plată. Ne-a costat 79 lei. Practic mai aveam buget de încă o pizza.

Buget StoriaCluj pentru #masăÎnDoi

Împreună cu Storia Cluj îți punem la dispoziție un buget de 100 lei pentru a lua masa în doi, tot ce ai de făcut este să-mi lași până în data de 16 decembrie 2018, ora 23:59 un comentariu în care să-mi spui care e pizza ta favorită. Nu doar din meniul de la Storia Cluj, din lume. Atât.

Câștigătorul îl voi desemna în data de 17 decembrie 2018. *evident că trebuie să reveniți cu un articol prin care să ne spuneți ce, cum… știți voi, fix ce presupune conceptul #masăÎnDoi 🙂


STORIA – Cucina Centrale

S-a deschis relativ recent, în august 2018 și a venit ca o mănușă. Adevărul este că o locație cu o asemenea încărcătură emoțională (fostul Disel, una dintre cele mai vechi construcții din centrul istoric al Clujului) avea nevoie de o pizzerie adevărată. Clujul avea nevoie de o pizzerie adevărată în km zero al orașului.

Preparăm pizza tradițională, cu ingrediente de la ,,mama ei de acasă”. Aluatul este lăsat la maturat între 12 – 36 ore. Făina se cerne în Napoli, roșiile din sosul de roșii au simțit soarele provinciei Salerno și uleiul de măsline pe cel al zonei Puglia. Mozzarella fior di latte și mozzarella di bufala vine tot din Napoli, Grana Padano din Parma, prosciutto cotto, crudo provine din Parma, Bologna și Modena și salam picant din zona Spinata Romana – Roma.

Giuseppe Mansi – pizzaiolo din generație în generație (din zona Amalfi), acum la Storia Cluj.

În zilele însorite de vară nu o să vreți să vă mai ridicați de la terasa lor, iar în zilele friguroase de toamnă, iarnă și sau primăvară, cuptorul pe lemne, special, marca Ceky, va avea grijă de voi în toate privințele 😀

STORIA – Cucina Centrale
Piața Unirii nr. 16, Cluj-Napoca
Instagram | Facebook | Info, rezervări, delivery: 0757 900 987


comments

Dan Ciulea

Antreprenor, blogger, gurmand, pasionat de fotografie si calatorii. Ma gasiti pe: Twitter, Instagram, Facebook

You may also like...

16 Responses

  1. Elisa Ivanov spune:

    Pizza Diavola, da musai sa fie cu Ventricina 😍😍😍!

  2. Bogdan spune:

    Margherita, în general, dar nici cu o Tikka Masala Pizza nu mi-e rușine.

  3. Andreea Panea spune:

    Prosciutto crudo e rucola

  4. Petra spune:

    Pizza Margherita, mai simplă dar mai aromată

  5. Celmare Raul spune:

    Pizza Siciliana, desigur 🥰

  6. Simo spune:

    Pizza Quattro Formaggi 💚💚

  7. Casiana Campean spune:

    Pizza Chicken, cu porumb si si usturoi neaparat.

  8. Dragos Alexandra spune:

    Pizza Capriciosa, bineînțeles! 🍕

  9. Pop Simona Maria spune:

    Pizza Quattro Formaggi.. Clare.. O mănânc peste tot

  10. Ana Ghiran spune:

    Pizza quatro formaggi ❤️🧀❤️

  11. Oana Huja spune:

    Nu mă pot hotărî între margherita și diavola. Nu pot și basta. Dar n-aș refuza nici o pizza de un alt fel dar bună rău.

  12. Anca Rednik spune:

    Prosciutto e funghi 🍕🍄

  13. Andreea spune:

    Pizza Quattro Formaggi

  14. Miruna spune:

    Pizza Capriciosa ❤️

  15. Patricia spune:

    Prosciutto e funghi ❤️

  1. decembrie 19, 2018

    […] Karoly Kovacs de profesie inginer software este câștigătorul #MasăÎnDoi la Storia Cluj, nu o mai lungesc și vă las să-i citiți experiența trăită. […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.