Midiile, după cum v-am spus, sunt printre preferatele mele… în materie de fructe de mare. Și tocmai pentru că îmi plac, am început să experimentez, să le prepar în și din toate pozițiile.
Am dat peste o rețetă de midii cremoase care m-a intrigat datorită unui ingredient: clotted cream. Am căutat, nu se găsește în România, dar e extrem de simplu de preparat acasă. Durează mult, dar e mega simplu.
Așa că după ce am pregătit clotted cream-ul, cu toată telenovela din spate. După ce am avut un borcan în frigider, m-am dus să-mi cumpăr ingredientele pentru midii cremoase.
Ingrediente pentru midii cremoase:
- 1 kg de midii (sfatul meu este să căutați midii bio – am găsit la Selgros niște midii excelente, are și Turia Cucina midii foarte bune… sunt sigur că găsiți și voi, doar trebuie să fiți atenți).
- 250ml de cidru (sec, de mere)
- 50 ml ulei de măsline
- 1 legătură frunze de pătrunjel
- 1 rădăcină ghimbir
- 50g clotted cream
Metodă
Primul lucru pe care-l fac, în general, când gătesc, este să-mi pregătesc toate ingredientele. Așadar, primul pas este să curățați / tăiați ghimbirul și frunzele de pătrunjel (puneți tijele de la pătrunjel, tăiate mărunt, de-o parte).
Într-o oală mare, puneți uleiul de măsline și după ce s-a încins adăugați ghimbirul și tijele de la pătrunjel. Le lăsați la foc mare doar 1 minut, cât să se înmoaie puțin. Apoi adăugați cidrul, midiile și clotted cream-ul.
Le țineți pe foc mare, 3-4 minute, cât să se deschidă midiile. În tot acest timp scuturați oala, astfel încât midiile să se amestece. Să ajungă în lichid și cele de deasupra.
Tips & tricks: dacă ați pus prea mult cidru, că nu ați vrut să ”aruncați” ce rămâne, ori puneți mai mult clotted cream, ori scoateți midiile din oală și mai țineți câteva minute lichidul pe foc, ca să scadă.
Atât! Să vă fie de bine și nu uitați: #LifeIsTooShortForBadFood.
Prezentare / servire
Sosul este prea gustos ca să nu-l mâncați cu pâine prăjită. Zic eu, deci prăjiți în tigaia grill niște pâine din maia. În farfurie adăugați niște zeamă de lămâie și frunzele de pătrunjel.
Midii cremoase cu cidru
Ustensile
- oală înaltă
Ingrediente
- 1 kg midii
- 250 ml cidru (sec, să nu fie dulce – cidru simplu, de mere)
- 50 ml ulei de măsline
- 1 legătură frunze de pătrunjel
- 1 rădăcină ghimbir
- 50 g clotted cream
Mod de preparare
- Tăiați ghimbirul felii subțiri (ca usturoiul)
- Într-o oală mare puneți ulei de măsline și după ce s-a încins adăugați ghimbirul și tijele de pătrunjel tăiate fin.
- După 1 minut, adăugați cidrul, midiile și clotted cream. Țineți-le pe foc 3-4 minute, până se deschid midiile și în tot acest timp scuturați din când în când oala astfel încât să midiile de deasupra să ajungă în lichid