clotted cream
Home » Clotted cream

Clotted cream

Sincer să fiu nu aveam de gând să îmi fac eu Clotted cream-ul, dar cum nu am găsit la noi acest ingredient, am decis să-l fac în casă.

În principiu, clotted cream, se folosește la desert. Se poate mânca simplu, doar cu niște biscuiți sau se poate folosi la preparate mai complexe. Personal l-am făcut, prima dată, pentru a-mi putea face scoicile cremoase.

E relativ simplu de făcut, singura problemă e că durează mult… 12 ore la cuptor și încă 8 la frigider.

Ingrediente: smântână de gătit, 1L

Metodă:

  1. Preîncălzește cuptorul la 50°C
  2. Într-un vas de yena, toarnă smântâna (alege vasul astfel încât la să ai 1-2cm de smântână pe înălțimea vasului)
  3. Pune smântâna la cuptor pentru timp de 12 ore.
  4. Scoateți de la cuptor, lăsați la răcit și cu o lingură luați de deasupra partea cremoasă

Greșeli pe care le-am făcut în prepararea Clotted cream-ului.

Normal că un lucru care e simplu de făcut, îți dă cele mai multe bătăi de cap. Glumesc, nu vă impacientați. Chiar nu e greu de făcut clotted cream… mă rog, dacă respectați rețeta. Eu, la prima încercare nu am respectat-o. Am făcut următoarele greșeli:

  • am folosit smântână din piață (nu sunt convins că asta e neapărat o greșeală – mai experimentez aici)
  • am pus prea puțină smântână, într-un vas prea mare (a fost prea subțire stratul de smântână)
  • temperatura din cuptor (în rețeta găsită de mine, zicea să pui pe 80°C dar mie mi s-a ars și am observat că la 50°C mi-a ieșit… poate e cuptorul meu de vină)

Clotted cream

Smântână slow cooked, pe care o poți folosi atât pentru desert cât și pentru un fel principal
Prep Time1 min
Cook Time12 hrs
Frigider8 hrs
Timp total20 hrs 1 min
Course: Side Dish
Cuisine: French
Keyword: clotted cream
Servings: 2

Ustensile

  • vas de yena

Ingrediente

  • 1 L smântână de gătit

Mod de preparare

  • Preîncălziți cuptorul la 50°C (în rețeta originală scrie 80°C dar mie mi s-a ars și am observat că la 50°C mi-a ieșit… poate e cuptorul meu de vină)
  • Turnați smântâna (1L) de gătit într-un vas (să aveți undeva la 1-2cm)
  • Țineți-o la cuptor timp de 12 ore
  • Scoateți-o de la cuptor, lăsați-o la răcit și cu o lingură luați de deasupra partea cremoasă. Puneți borcanul la frigider pentru încă 8 ore.

Video

Notes

Căutați o smântână grasă, 30-40% și fiți atenți să nu fie ultra-pasteurizată pentru că acest lucru înseamnă că a fost deja tratată termic… deci nu veți mai obține același rezultat.

comments

Un comentariu la „Clotted cream”

  1. Pingback: Midii cremoase cu cidru | Un blog scris de Dan Ciulea

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.