fbpx
Asaftei Dragos, zbor peste Transilvania, Cluj-Napoca

City break la Cluj-Napoca

Ieri, colegii de la ClujLife m-au rugat să le recomand, printr-o propoziție / paragraf, un loc din Cluj-Napoca. Vă dați seama cât mi-a fost de greu, totuși am făcut-o, dar totodată mi-am dat seama că eu ori de câte ori fac câte o escapadă, caut cu ardoare articole pe net, astfel încât când ajung în city break să nu cad în capcana turistului.

Drept urmare, am zis să trec pe curat, recomandarea de city break pe care i-aș face unui prieten dacă ar veni în Cluj-Napoca și eu nu aș fi în oraș pentru a-l putea îndruma / duce / bea un pahar de vin cu el.

În primul rând i-aș recomanda să se cazeze la Pensiunea La Mesteceni, e aproape de oraș, dar suficient de departe încât să te bucuri de liniștea pădurii. Motivul principal pentru care recomand această cazare, este că în preț e inclusă și piscina și credeți-mă, în zilele astea toride o să vă doriți să faceți o baie… așa, cât să vă răcoriți.

Micul dejun, cu toate că e inclus în prețul camerei, vă sfătuiesc să-l luați (și?) la Roots, după care faceți o plimbare prin Piața Unirii, Piața Muzeului, poate puțin prin parcul Central, dar nu vă îndepărtați prea mult, doar vă plimbați ca să vă familiarizți cu locurile, apoi vă întoarceți și mergeți direct la Narcoffe, de unde vă luați o cafea la To Go, nu veți regreta, promit.

Cu ea în mână vă plimbați până pe cetățuie, admirați orașul de sus, faceți 3 poze de la Belvedere și o luați înapoi, la pas, către oraș. Pentru că deja au trecut câteva ore bune, e un moment excelent să vă opriți, să vă trageți sufletul și, de ce nu, să vă uitați peste pozele pe care le-ați făcut, astfle încât, în timp ce savurați un pahar de vin și un aperitiv la Da Pino, să le alegeți și să le publicați pe rețeaua / rețelele sociale favorite, să vadă și prietenii voștri ce locuri frumoase are Clujul.

Nu zăboviți foarte mult și nici nu mâncați pe săturate, scopul e să experimentați cât mai mult, așa că vă luați și mergeți să vizitați un muzeu, două. Muzeul de Artă Cluj (Banffy Palace), muzeul Etnografic Transilvania și cel al Farmaciei sunt câteva recomandări pe care vi le fac. Nu zăboviți prea mult și mergeți să mâncați la Zama, sau A Camponeza, sau Tortelli Pasta Bar, sau Club Italia sau ce vă face cu ochiul din categoria În Oraș.

Apoi, pentru că viața e scurtă, beți un cocktail la Charlie, Makeba, Booha Bar (v-am dat locurile stategic, sunt convins că odată ajunși în zonă, veți mai descoperi și voi multe localuri de unde vă veți încărca cu energie pozitivă 😉 ), cât să vă faceți încălzirea pentru o petrecere Alandala.

Dimineața vă bălăciți puțin la piscină, mâncați o supă cremă de pește și apoi pregătiți-vă să vizitați cetatea veche a Clujului

dar înainte de a porni, vă sfătuiesc să mergeți la Yep’n Yo și să vedeți ce înseamnă o clătită adevărată, sper să-l prindeți și pe Ben the Unicorn, 🦄, pentru ca să vă împrumute din buna lui dispoziție și să vă dea un boost de energie pentru plimbarea prin vechea cetate.

În timpul explorării vechii cetăți vă sfătuiesc să vă opriți la maxim 50 de minute pentru a savura de un pahar de vin, sunt terase de unde să alegeți, nu vă faceți griji.

Din păcate weekend-ul s-a terminat și trebuie să vă întoarceți acasă, dar cel puțin v-ați făcut o idee despre ce înseamnă Clujul și pe viitor, când veți auzi de Electric Castle, Untold, Jazz in the Park, Mioritmic, TIFF, Zain sau alte evenimente care au loc în Cluj, o să aveți cel puțin un argument în plus pe coloana cu DA.

Înainte de a încheia articolul, vă mai spun doar că mijlocele de transport în comun (eu folosesc aplicația Moovit peste tot pe unde circul, inclusiv în Cluj) sunt o soluție extraordinară de plimbat prin oraș, nu trebuie să vă faceți griji, puteți să vă luați bilet prin SMS (ceea ce vă și recomand), e simplu, trimiteți numărul autobuzului la 7479 (exemplu: SMS la 7479 cu textul: 46B), sau dacă sunteți în grabă, sau sunteți comozi, puteți să luați taxi (vă recomand să vă instalați aplicația Clever Taxi).

Featured image: Dragoș Asaftei

Ne vedem la Cluj!


1 comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
Atelier Coder

Învață-ți copilul să devină din consumator de tehnologie, creator de tehnologie

Next Post
Electric Castle 6 - Parcare

Electric Castle 2018, Ziua 1: Mai mult decât culoare!

Related Posts