fbpx

Restaurant Nativ – cel mai nou steakhouse din Cluj

Mă bucur când planurile de dezvoltare a mediului HoReCa nu sunt bulversate de pandemie. Mă bucur când văd că dezvoltarea gastronomică a Clujului merge înainte, în ciuda tuturor provocărilor pe care universul le pregătește. Mă bucur când văd că se deschid localuri nișate-n Cluj.

Restaurant Nativ este un motiv care mă face să cred că, totuși, lumea HoReCa a Clujului nu face pași înapoi, nu stagnează, ci din contră, înaintează.

Restaurant Nativ – fripturi pur românești

Restaurantul Nativ e un local… îndrăzneț. Îndrăzneț pentru că s-a lansat în plină pandemie (s-a deschis de câteva zile), îndrăzneț pentru că s-a nișat pe steakhouse cu materie primă de la ferme românești, îndrăzneț pentru că a adoptat un orar de funcționare special (de marți până duminincă, are deschis pentru prânz în intervalul orar 12 și 15, iar pentru cină de la ora 18 până la 22).

Fripturi pur românești. Concept care împletește experiențe sub 3 elemente: 100% ferme românești, atenția producătorului față de produs, simplitatea în farfurie.

Restaurant Nativ

Fripturi pur românești, nu înseamnă că e un restaurant cu specific românesc. Nu! Înseamnă că materia primă, ingredientele de bază, le achiziționează de la ferme din România.

Meniul restaurantului Nativ.

La prânz servește o supă de vită cu clătite și legume de sezon și una de cartofi cu cârnați afumați. Pentru felul principal poți să alegi dintre mai multe preparate, personal mi-a făcut cu ochiul pulpa de rață cu ghiveci de legume de sezon.

Cina este un element senzațional. Poți să alegi, la aperitiv, un platou cu o selecție de brânzeturi nepasteurizate de la Ferma Tușa, pe care am avut plăcerea să o descopăr în pandemie și de atunci i-am rămas client fidel. Sau, dacă ești ”carnivor”, un platou de mezeluri locale alături de pânine artizanală cu maia, pe care i-o coace cu atâta măiestrie Flavia de la brutăria Gook (brutăria de unde îmi cumpăr și eu pâine 😀 ), pe care poți să o ungi cu un unt aromatizat cu ierburi.

Felul principal este o adevărată provocare. Provocare pentru că ai multe alegeri de făcut și, personal consider că, sunt grele. Sunt grele pentru că ai vrea să guști din toate. Eu am început din secțiunea Fripturi din ferme românești și am ales vrăbioara de vită gătită pe jar.

Data viitoare voi alege un T-bone maturat 28 de zile, apoi antricot cu os. Au și carne de mangaliță, și pui întreg și chiar o opțiune pentru vegetarieni: tartă cu cartofi, ceapă la grătar și brânză servită cu salată verde pe care dacă nu o încerc săptămâna asta simt că descresc.

La desert puteți alege între o tartă cu fructe de sezon sau o înghețată artizanală cu biscuți, normal că tot madelocal. Sau, de ce nu, le puteți combina 😀

Băuturile restaurantului Nativ

Totul este local. De la vinul Cramei Jelna, până la pălinca de prune, vișinată, lichior de coacăze, vinars, lichior de nuci verzi, bere artizanală Clusa și siropul natural făcut local de Bunicu’ Nelu.

Având în vedere că mulți dintre furnizorii lor sunt și locurile de unde-mi cumpăr eu alimentele pentru acasă (și băuturile 😀 ), cred că e lesne de înțeles de ce sunt așa încântat de local. Pe lângă faptul că au grill cu cărbuni.

Ce să mai, am fost ieri, merg astăzi și cel mai probabil și mâine. Sper că într-o săptămână să le testez întreg meniul.

Restaurant Nativ | Facebook | Instagram
📍 George Clemenceau 3
⏰ Program special pentru prânz și cină, de marți până duminică
Prânz: 12 – 15 | Cină: 18 – 22


4 comments
  1. Salut. Am fost, e ok mancarea dar nu exceptional. De asemenea, nu se asteapta nimeni sa manance un steak la pret de snitel dar totusi e un restaurant foarte scump, as indrazni sa spun inaccesibil pentru multi din cititorii tai.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Cum să lași o recenzie, corect, fără să te faci de rușine.

Next Post

Toți copiii trebuie să aibă oportunități egale!

Related Posts