fbpx
Nespresso Samsara Film FOOD

Film FOOD @ Samsara

Cred că experiența supremă de la TIFF este Film FOOD. Fără doar și poate, aceasta mi-a lipsit cel mai mult anul trecut. Înțeleg motivele pentru care nu s-a putut implementa, dar, realitatea este asta.

Dacă în 2019 am participat la 3 din 4 experiențe cine-culinare, anul acesta am ajuns doar la 1 din 3. Nu mă plâng, doar îmi reamintesc să fiu mai ”prezent” anul viitor 😛

Arzak since 1897

Este filmul care a rulat înainte de cina de la Samsara Foodhouse, cel care l-a inspirat pe chef Crișan Ionuț să pregătească meniul de care ne-am bucurat pe terasă.

Meniul Nespresso Film FOOD @ Samsara

Din scurta discuție pe care am avut-o cu Ionuț Crișan în timpul cinei, mi-a spus că i-a plăcut foarte mult această provocare lansată de Nespresso și TIFF, pentru că practic fiecare dintre părțile participante a avut o singură cerință:

  • Nespresso: cafeaua să fie parte integrată din cel puțin un preparat
  • TIFF: să te inspiri din film

Ceea ce a și făcut, super bine zic eu, pentru că am fost încântat nu doar de gust, ci și de creativitatea lui în ceea ce privește combinarea elementelor de mai sus și punerea lor în farfurie.

Dacă ne dorim să creăm ceva extraordinar dintr-un ingredient, îl analizăm din toate punctele de vedere: gust, structură, culoare, proprietăți și îl explorăm până găsim combinația perfectă pentru gusturi unice. Așa a fost creat și meniul evenimentului Film Food. Sperăm ca această explorare culinară să vă bucure nu doar papilele și stomacul, ci și inima și sufletul

Ionuț Crișan, head chef Samsara

Amuse bouche

Ne-am început experiența culinară cu un calamar vegan: ardei kapia marinat, pudră de alge, usturoi confit, salsa de coriandru, ardei iute, ceapă roșie și lime.

Alături de o cafea cu bere de ghimbir și o băutură pe bază de whisky, Sour smash apple whiskey: Jameson, zeamă de lămâie, măr verde și mărar.

Starter

Cu toată rușinea vă mărturisesc că eu doar anul acesta am descoperit că pepenele roșu se poate combina în așa multe feluri ”sărate”. Iar Ionuț a reușit să îl ducă la un cu totul alt nivel: Tataki.

Pepene roșu infuzat și murat, acoperit cu semințe de susan prăjite, chips-uri crocante de wasabi, ulei de susan, spumă de usturoi copt (ca norocul, era lângă, deci nu am mâncat :P), caviar fals din alge.

Pentru amplificarea gustului, ne-a pregătit un Nespresso master origin Nicaragua și un fresh de pepene roșu fermentat cu lime și Vodka.

Apropo de Nespresso, au niște pahare de degustare absolut senzaționale. Vă recomand să mergeți la o degustare, când și dacă aveți ocazia. Nu veți regreta. Preferata mea e Origini India.

Main course

La felul principal m-a dat pe spate: sfeclă roșie confit, vinete coapte la jar și apoi afumate, ierburi de sezon, trufe, ierburi de sezon, chips-uri de orez.

Știu, sunt subiectiv. Sfecla roșie, de ceva timp, e unul dintre preparatele mele preferate. În orice mod, dar cu precădere făcută la cuptor.

Și, pentru că Ionuț Crișan nu se oprește doar la a face lucrurile foarte bine, a adus la masă și un Cherry Cold Brew și un Twist de sangria: vin roșu, cărbune, cogniac, triplu sec, infuzat cu cireșe și fresh de portocale. Am băut 2 pahare, scuze… dar nu-mi pare rău!

Desert

Ca să păstreze linia meniului, pentru desert ne-a pregătit o tartă pe care a numit-o: tartă cold brew tonic. Aluatul fraged din migdale l-a umplut cu o cremă de brânză cold brew, iar tonicul l-a realizat din jeleu cu țelină și fenicul, pudră de lime și trifoi. Da, exact!

A deschis papilele gustative cu ceva băutură pe bază de alcool și cafea, care mă ducea cu gândul la un lapte de pasăre alcoolizat puțin și un Nespresso desert. Scuze, în euforia momentului am uitat să-mi notez… drept urmare am uitat ce conținea exact.

Dacă nu ați fost până acum la Samsara, vă recomand să mergeți și să comandați Tasting Menu. Nu veți regreta, pe cuvânt de cercetaș!


Nespresso @ TIFF

Primul contact cu Nepresso l-am avut la TIFF, ei fiind prezenți și susținând festivalul de 5 ani.

În România, Divizia Nespresso activează din anul 2015 cu ambele linii de business internaţionale – cafea, aparate și accesorii destinate consumului de cafea acasă şi soluții complete de cafea destinate birourilor şi industriei HoReCa de lux.

Astăzi, un sfert dintre restaurantele cu bucătărie fină (fine dinning) din România, decorate cu stele Michelin sau bonete Gault & Millau, preferă cafeaua Nespresso pentru a completa meniuri excepționale.

În cadrul cinei de la Samsara, sponsorizată de Nespresso, a avut loc și ceremonia de decernare a premiilor NESPRESSO TALENTS 2021.


2 comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Accesul la festival și cu test rapid

Next Post

Câștigători Nespresso Talents 2021

Related Posts