fbpx
Sushi - Restaurant Japonez Tokyo Cluj

Tokyo Japanese Restaurant – Cluj Napoca

Tradiția spune că de pe masa festivă a trecerii dintre ani nu are voie să lipsească peștele. Tradiție pe care am respectat-o cu sfințenie an de an, ba mai mult. Și pentru că sunt un mare fan sushi, evident că am zis să extind această tradiție și la blog. Cel puțin anul acesta și să scriu despre experiența trăită împreună cu Buburuza la restaurantul Tokyo din Cluj-Napoca, între sărbători.

Fiind plin de mâncare tradițională, imediat ce ne-am întors acasă din vizita de Crăciun de la părinți, am decis să mâncăm ceva mai ușor. Să ne revenim, să putem petrece în noaptea de revelion.

Drept urmare ne-am făcut rezervare la Tokyo – Japanese Restaurant și pentru că nu le-am mai trecut pragul de ceva timp, am zis să testăm meniul (sunt printre puținele localuri din Cluj care au tasting menu).

Am primit Tasting Menu (monthly) și Sushy Omkase.

Ei spun că fiecare meniu este pentru o singură persoană, dar dacă te uiți la gramaj o să vezi că are 850g. Pentru noi a fost mult prea mult, chiar după primul preparat, care de altfel i-a plăcut extrem de mult Buburuzei (ciuperci shiitake, ridichie Japoneză marinată, crevete gătit în sos Kimizu, castraveți murați în soia și tartar de somon picant), i-am rugat să încerce, cumva, oricum, să nu-i mai aducă așa mult Buburuzei, pentru că nu vrem să facem pradă (dacă îmi pare rău de ceva, e să arunc mâncare).

Restaurantul Tokyo din Cluj a câștigat medalia de aur la World Sushi Cup din Japonia

Nu știu dacă v-am spus sau dacă știți, dar în 2013 bucătarul de la Tokyo a participat și a câștigat locul I în cadrul World Sushi Cup care a avut loc în Japonia (ca să fiu mai exact au câtigat 2 medalii de aur). În fapt restaurantul Tokyo este membru în AJSA (All Japan Sushi Asociation) – asta a fost un soi de introducere / scuză la faptul că nu am făcut poze calitative (bine, o să dau vina și pe lumina difuză și nu o să zic nimic de faptul că nu sunt eu un bun fotograf).

Carpaccio de calcan în suc Yuzo – senzațional! I l-am mâncat și pe al Buburuzei. Asta este, câteodată trebuie să ne sacrificăm pentru cei dragi 🙂 Sepia și caviarul de sturion, dorada cu busuioc, selecția de sashimi, langustina, crevetele și tonul gras mediu m-au făcut să-mi doresc să nu mai plec niciodată din restaurant.

V-am spus că de fiecare dată când le trec pragul cer extra wasabi și ghimbir murat?

Pe lângă astea ne-am mai delectat cu o porție de King crab servit pe pat de orez, gătit cu sos de maioneză picantă, icre de somon și Nighiri. De supa asiatică nu am mai avut loc, pentru că nu am vrut să refuzăm selecția de prăjituri, care de altfel au fost delicioase.

Evident că alături am avut o butelie de vin. Am ales un vin alb de la Liliac, sec, cu aromă de soc. Deosebit, la fel ca pe restaurantul Tokyo, îl știam de mult.

Sushi - Restaurant Japonez Tokyo Cluj

Restaurant Tokyo Cluj
Adresa: Gh. Marinescu str. nr. 5
Website | Facebook | Instagram
Rezervări şi informaţii: 0759 020 024.

Tasting meniul costă 200 lei de persoană, mă rog, au mai multe opțiuni. Vă recomand să-l încercați și totodată sper ca mai multe localuri să adopte această practică.


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
Nepoti de Crăciun ediția 9 - 2018

Nepoți de Crăciun gânduri la finalul ediției cu numărul 9

Next Post
ClujLife Awards 09

ClujLife Awards 09

Related Posts