fbpx
Perfetto Cucina Italiana

Perfetto Cucina Italiana

Bucătăria italiană este cea care m-a făcut să mă îndrăgostesc de mâncare. Da, știu cum sună, dar chiar așa s-a întâmplat și chiar așa este. Pur și simplu iubesc mâncarea. Și, ca-n orice iubire, ai o slăbiciune pentru prima dragoste. Așa e pentru mine cucina italiana ❤️

Drept urmare, când am auzit că Perfetto Pizza Italiano își extinde bucătăria de unde pot ”savura preparatele autentice italienești ușor reinterpretate”, am zis că neapărat trebuie să testez. Așa că sâmbătă, 6 martie 2021, ziua următoare după ce s-a deschis, am comandat (da, momentan suntem tot în era COVID-19, iar Clujul se află în scenariul roșu, deci nu sunt deschise restaurantele la interior 🙄)

🇮🇹 Perfetto Cucina Italiana

Bucătăria italiană este una pe cât de ofertantă, pe atât de simplă în ceea ce privește ingredientele de bază. Practic, dacă ai ingrediente de calitate, vei avea un produs final de calitate, dacă ai un bucătar bun (ha, ha ce joc de cuvinte).

Iar bucătarul chef Ciprian Neamțu, cel care conduce bucătăria, a ales ca noul concept gastronomic, Perfetto Cucina Italiana, să fie unul cu preparate clasice / autentice italiene, dar ușor reinterpretate pentru piața locală. Și când spun ușor, chiar așa e.

Ca în orice bucătărie italiană adevărată, pastele sunt făcute în casă, risotto-ul e cremos, salatele sunt colorate, de pe masă nu lipsește spumantul, iar masa nu se poate termina fără un desert.

Experiența

După cum spuneam, momentan cel puțin, singura modalitate prin care puteți să testați mâncarea de la ei, este să comandați (Foodpanda, Tazz by Emag sau Glovo). Nu au nici terasă și nici nu se poate servi în locație masa. Am înțeles că lucrează la o soluție proprie pentru comenzi și o terasă 🤞.

Pentru că am avut ceva treabă prin oraș, am decis să fac comandă pe care să o ridic eu și să achit cu cardul. Știți, piticii mei. Fine! Și, pentru că sunt prea sărac pentru a vizita aceleași locuri de două ori, am comandat la felul principal niște preparate pe care nu le-am mai gustat.

Fel principal

Sincer vă spun că nu am mai mâncat niciodată mozzarela prăjită. Acesta a fost motivul pentru care am comandat Perle fredde all’uovo con bufala crocante. Bine, recunosc, și portocala la grill m-a intrigat. Oricum, v-o recomand, a fost senzațională. Fără să exagerez. Bine, probabil că sunt subiectiv, pentru că mă topesc după sfecla roșie… deeeeci.

Risotto primavera am mai mâncat, dar nu cu edamame. L-am comandat pentru Buburuza, dar, pentru că nu ne-am putut decide care e preparatul preferat, am făcut schimb la un sfert din farfurie și apoi am făcut din nou schimb după ce am mâncat trei sferturi din farfurie. Da, știu, poate nu e cel mai sănătos, dar e gustos.

Și pe lângă asta am învățat de la Tokyo că, ori de câte ori schimbi preparatul pe care-l bagi în gură, trebuie să-ți pregătești papilele gustative. Așa că noi ne spălam gura cu prosecco D.O.C.G. Bortolotti din zona Valdobbiadene 😛.

Un lucru care e important să-l menționez este faptul că risotto-ul și-a păstrat cremozitatea, chiar dacă s-a răcit. Până am ajuns eu acasă cu mâncarea, până am așezat-o în farfurii (da, am acest pitic: nu pot mânca din caserolele de delivery), până am făcut poze… a trecut o oră jumătate de când a fost pregătită.

Dolce

Pentru desert am ales, pentru Buburuza o tartă făcută în casă, cu cremă de vanilie,
bezea pufoasă din albuș de ou, gel de căpșuni și zmeură proaspată și căpșuni. Pentru mine tiramisu.

Am apucat să iau o lingură din tiramisu, restul l-a savurat 🐞. La fel și cu tarta. Nu mă supăr, nu am cum să mă supăr când mâncarea e așa bună încât nu mai rămâne 😀

Bine, porțiile în sine sunt mari. Acum, nu că suntem noi la cură de slăbire, dar chiar nu am terminat toată farfuria. În descriere apare că salata are 380g, dar eu cred că a avut în jur de 450-500g. Iar risotto-ul 400g, însă cu siguranță a avut minim 450g.

Spun astea pentru că am termen de comparație farfuriile în care luăm masa noi zi de zi. Adică risotto-ul pe care-l prepar eu, respectând indicațiile de pe ambalaj (ca gramaj), e puțin mai mult de jumătate față de cât am primit.

Preț

Vorba francezului good value.

Având în vedere că ingredientele sunt 100% italienești, o salată cu Mozzarella di bufala D.O.P., sfeclă sotată în unt Parmareggio, legume de sezon, scalii de sparanghel crocant, fulgi de migdale prăjite, emulsie de busuioc la 38 de lei, zic eu că e un preț corect.

Risotto-ul făcut din orez carnaroli cu cremă de mazăre, sparanghel sotat în unt Parmareggio, zucchini, edamame, Parmigiano Reggiano și vin alb a costat 39 lei.

Delivery Perfetto Cucina Italiana

Perfetto Cucina Italiana
Perfetto Cucina Italiana – delivery

Perfetto Cucina Italiano | Facebook | Instagram
Strada Memorandumului, numărul 4, Cluj-Napoca
Tazz by Emag | Foodpanda | Glovo


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
Twitter Spaces

Twitter Spaces

Next Post

Mutarea evenimentelor în mediul online nu este considerată o soluție

Related Posts