fbpx
Apartament 1 Bistro & Bar

Apartament 1 Bistro & Bar – un loc de (re)venit!

Cu uimirea unui copil care intră pentru prima dată într-un magazin de ciocolată, dar nu în orice fel de magazin de ciocolată, ci în cel mai tare magazin de ciocolată, ăla din Laponia, unde ești servit de spiriduși, iar până la magazin ești dus cu trăsura lui Moș Crăciun de către Rudolf, am redescoperit Aparatament 1 Bistro & Bar.

Eu văzusem din poze că Apartament 1 Bistro & Bar și-a schimbat designul, pozele arată super bine, dar e pentru prima dată când realitatea bate un album foto fain. Serios, nici nu se compară realitatea cu fotografiile de pe Facebook. Și nu doar designul ci și preparatele din meniu îs upgradate.

Vineri, 5 aprilie, le-am trecut pragul locatarilor de la Apartament 1 Bistro & Bar, pentru că nu fusesem la ei de când au reamenajat și pentru că au organizat un eveniment pe gustul meu: Wine dinner @ Crama Jelna. Practic mâncarea a fost completată de o degustare de vin, vin de la Crama Jelna. Nu aveam niciun motiv pentru care să nu merg, din contră… doar lucruri bune s-au întâmplat.

În primul rând că am redescoperit localul, apoi că m-am bucurat de vinurile de la Jelna și nu în ultimul rând pentru că am descoperit o bucătărie schimbată, actualizată la gusturile mele, actualizată, zic eu, la 2019.

Micile detalii te fac să te simți special, pe mine cel puțin. Și, pentru că nu noi am inventat gaura la macaroană, pe lângă platoul de brânzeturi, prosciutto crudo și alte nebunii pe care le pun italienii pe masă înainte de a-ți da să mănânci, Apartament 1 Bistro & Bar ne-a pus un ulei de măsline extravirgin de stă mâța-n coadă. Serios, sunt puține locuri în Cluj unde să ai ulei de măsline așa bun.

Platoul ăsta a fost completat de, ca să o citez pe Buburuza, cel mai bun vin alb pe care l-am băut ever: Sauvignon Blanc, Crama Jelna, 2018. E important anul, ăla din 2017 nu m-a mișcat în halul ăsta de tare. Serios!

Alături de roze-ul Pinot Noir Rose Wild Yeast, am primit un biban de mare pe pat de orez basmati excelent.

Am continuat cu Pinot Noir 2018, pe care printre altele vă spun că nu a fost doar o premieră pentru noi, consumatorii de rând, ci și pentru Ciprian (Sales Manager & Brand Sommelier la Crama Jelna – cel care ne-a prezentat vinurile în cadrul evenimentului).

Acest Pinot Noir a venit alături de un mușchiuleț de porc, cu o mămăligă demențială (cremoasă dar și grungioasă în același timp, superbă!) și cu cel mai bun sos de brânză de capră pe care l-am gustat eu pe undeva. Am o problemă acum, că oriunde o să mai mănânc mămăligă și sos de brânză de capră, acesta o să-mi fie etalonul.

De când știu Aparatament 1 Bistro & Bar, din 2013, aici e cel mai bun cheesecake clasic. Ăla cu fructe de pădure, îl știți și voi. Dacă vreți să-l gustați pe ăla clasic, aici trebuie să veniți. Din 2013 și-a păstrat calitatea… asta zice ceva și despre local. Acest desert a fost completat de Sauvignon Blanc Late Harvest – Dealu’ Negru By Jelna, un vin desert, care nu-i ice wine, dar nici departe nu e.

Pe scurt, seara Wine dinner @ Crama Jelna de la Apartament 1 Bistro & Bar a fost fix ce trebuie: o seară relaxantă, între prieteni, cu mâncare super bună și vin pe măsură. M-a făcut să redescopăr localul, m-a făcut să descopăr cel mai bun vin alb (Sauvignon Blanc, Crama Jelna, 2018), m-a făcut să înțeleg că nu doar în centrul Clujului găsesc calitate în HoReCa. Mai vreau!

Apartament 1 Bistro & Bar
Str. Calea Turzii nr. 162-168, bl. C1, parter
Facebook | 0742 729 090


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
WineUP Fair in Transylvania | 29 - 31 martie 2019 | Muzeul de Artă

Etichetele care m-au cucerit la WineUP – ediția 5

Next Post

Mâine are loc TeCOMM București, evenimentul dedicat magazinelor online

Related Posts