fbpx
WineUP Fair in Transylvania | 29 - 31 martie 2019 | Muzeul de Artă

Etichetele care m-au cucerit la WineUP – ediția 5

Și s-a mai încheiat o ediție reușită WineUP. Reușită, pentru că și de data aceasta am descoperit câteva etichete de vin senzaționale. Serios, nu exagerez când spun senzaționale.

Nu știu dacă v-am mai spus, pentru că o spun ori de câte ori am ocazia, pentru mine asta înseamnă WineUP: locul ideal unde să descopăr etichete senzaționale. Bine și masterclass-urile și cinele sunt bestiale (chiar am participat la #ChefsTable, un eveniment care are nevoie de un articol dedicat).

Adevărul este că am avut parte și de o vreme superbă în weekend-ul 29 – 31 martie (soare și peste 15 grade), ceea ce m-a făcut să-mi doresc să stau și mai mult în curtea palatului Banfy, lucru pe care de altfel l-am și făcut duminică seara… așa, ca de încheiere. Pe lângă vinul din cadrul festivalului m-am bucurat și de cafeaua de la Kups și mâncarea de la Cimbru Food Truck.

Bun, nu o mai lungesc și vă spun, fără o ordine anume, etichetele care au avut cel mai mare impact asupra mea. Impact pozitiv, pentru că și de data aceasta am avut doar surprize pozitive:

  • Crama Lechburg am descoperit-o doar acum, vineri, în cadrul cinei care a avut loc la Alvento. E o crama din Lechința, Bistrița – Năsăud. Proprietarul este un oenolog Italian care s-a căsătorit cu o localnică. Fac un vin execelent, iar Pinot Grigio-ul a lor, m-a dat pe spate. Genial! Serios!
  • De la Metamorfosis, m-a cucerit Sauvignon-ul Blanc Via Colțul Pietrei
  • Bevibene este un importator de vinuri din Italia, mi-a plăcut extrem de mult Prosecco-ul Elevo Millesimato.
  • Vinăria Hîncești m-a cucerit cu Sauvignuon-ul Blanc și Chardonnay-ul din colecția Chelar
  • De la Gitana mi-am notat că trebuie să-mi cumpăr penru colecția mea, care din păcate se termină extrem de repede, Feteasca Regală și Chardonnay din colecția Autograf.
  • Cricova este o destinație trecută pe lista mea. De aici m-a impresionat un spumant alb, Crisecco și un alb, brut Cuvee Prestige
  • Crama Viișoara, despre care spre rușinea mea doar acum am auzit, mi-a dat să degust un Chardonnay Barrique, din colecția de vin baricat Conu Albu, senzațional.
  • ReWine.ro au venit cu o colecție impresionantă. M-am dus la ei cu sufletul deschis pentru că Laviniu a fost cel care mi-a arătat liumea nouă a vinurilor, el a fost cel care m-a educat în această direcție. Nici de data asta nu m-a dezamăgit, din contră, mi-a ”rupt dinții” cu un Sauvignon Blanc de la Tinpot Hut și Chardonnay-ul de la Domaine des Poncetys – En Champ Roux Pouilly-Fuisse 2017
  • De la Crama Rasova am rămas că trebuie să-mi îmbăgățesc colecția de vinuri cu Soare Chardonnay, vin spumant nefiltrat Craft, și o fetească albă din colecția Imprefect. Nu mai țin minte, cred că au scos acum o etichetă nouă pentru Chardonnay-ul din colecția Tortuga.

Pe scurt astea sunt etichetele de care m-am îndrăgostit datorită ediției cu numărul 5 WineUP. Da, nu am degustat niciun vin roșu sau roze. Așa s-a nimerit acum. Poate data viitoare, cine știe.


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Lenny Kravitz revine în Romania @ Cluj BT Arena

Next Post
Apartament 1 Bistro & Bar

Apartament 1 Bistro & Bar – un loc de (re)venit!

Related Posts