fbpx

Sustenabil. Festival?

După mai mult de un an și jumătate fără concerte sau party-uri 🙄, cred că îmi dați dreptate când spun că suntem cu toții pregătiți să ne bucurăm din nou de acestea. Nu știu voi, dar eu, datorită atmosferei create de TIFF.20, număr zilele până la Electric.

Pe lângă că am început să îmi fac planuri și așteptări legate de EC_Special, am început să îmi fac un plan în ceea ce privește ”bagajul de festival”. E important să facem câțiva pași în ceea ce privește reducerea amprentei de carbon… chiar și la festival.

Adică, să fim serioși! Dacă am avut nevoie de un semnal de alarmă, cred că condițiile meteo din ultimele săptămâni au sunat goarna cât se poate de clar.

Sustenabilitatea la festival

Cred că orice drum începe cu primul pas. Visez la o lume Zero Waste, dar, totodată sunt ancorat în realitate și conștient că nu o mă pot schimba brusc, peste noapte. Așa că am să vă spun care sunt primii pași în această direcție:

 • Rucasc în care să-mi țin o cană cu capac (atenție să nu fie din sticlă, pentru că e interzisă la festival) sau o sticlă reutilizabilă. Sincer să fiu, anul acesta am să le cer celor de la bar să-mi servească băuturile în cana mea.
 • Risipa alimentară. E un subiect pe care îl abordez de câțiva ani buni, zi de zi. Nu contează că-s acasă, în concediu, la birou sau la festival. URĂSC să arunc mâncare! Anul ăsta am decis să ia cu mine niște săculeți din ăia de bumbac, reutilizabili. Mai iau un măr, mai o alună (știți că și anul acesta Lidl deschide magazin fizic în interiorul festivalului), astfel încât când simt că aș mânca ceva, dar nu îmi e foame efectiv, să mă astâmpăr.
 • Colectare selectivă. Știați că pentru fiecare doză* de aluminiu sau PET colectate în timpul festivalului la aparatele de colectare selectivă automată a deșeurilor reciclabile, Lidl România va dona 1 leu pentru renovarea Castelului Banffy?
*Se recomandă consumul responsabil de acool și doar de către cei care au împlinit deja 18 ani.

Environment First

Electric Castle e un festival construit cu focus pe mediu si sustenabilitate. În fiecare ediție, un mic orășel este ridicat de la zero pe domeniul castelului de la Bonțida. Și-au propus ca până în 2022 să elimine toate recipientele și ustensilele de plastic din perimetrul festivalului.

Pentru al treilea an consecutiv, Lidl se implică în renovarea castelului Bánffy. Ba mai mult, au făcut pași reali în implementarea de soluții pentru a reduce amprenta de carbon. Fiecare coș de gunoi va fi împărțit în doua segmente: gunoi menajer și reciclabil (plastic și aluminiu). Plasticul și aluminiul vor fi separate de restul gunoiului.

Găsești aparatele de selectare automată a deșeurilor, montate de către Lidl România și GreenPoint, după cum urmează:

 • Bonțida:
  • Food court
  • EC village
 • Cluj
  • Piața Unirii, lângă ”exit zone”

Ne vedem la Electric și nu uita să îți setezi un mod de gândire sustenabil… chiar și la festival!


4 comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Oameni și rădăcini

Next Post

Day 1: Back to life

Related Posts