fbpx
Slană Fest

Slană fest – un omagiu adus acestui aliment de bază

Slănina a făcut și face (poate acum mai puțin, dar nu am eliminat-o) parte din dieta mea încă de când m-am născut. Bine, să fiu sincer de când aveam 3 luni (mi-a povestit mama că de la 3 luni a început să-mi dea să mănânc slănină mestecată de ea – nu are rost să intrăm în discuție legată de ce e normal sau nu e normal să mănânci la o anumită vârstă, că nu ăsta e subiectul).

Evenimentul este conceput pentru a aduce un omagiu acestui aliment de bază a țăranilor din Transilvania, slănina, ignorat pe nedrept în ultima perioadă, dar readus mai recent pe mesele noastre chiar de către o serie de nutriționiști renumiți, recunoscându-i meritele atât în menținerea imunității organismului, cât și în alimentația echilibrată în timpul iernii.

SlanăFest are loc în weekend-ul 16-18 februarie 2018, weekend-ul dinaintea fărșangului (înainte de post), la Expo Transilvania. Având în componența sa un târg (cu vânzare) al producătorilor locali cu produse de carmangerie tradițională și alte alimente neperisabile și un concurs al slăninelor aduse de către expozanți sau de către persoane fizice cu gospodărie familiară proprie.

Slană Fest
Jurizare Slană Fest 2017 | Foto © Cristi Vescan

Sâmbătă, 17 februarie 2018, de la ora 11:00 începe jurizarea preparatelor, cu mine-n juriu 😀 Vă aștept!

Cei care nu sunteți (din) în Cluj-Napoca în weekend-ul ăsta, nu trebuie să fiți supărați, penru că în weekendul cu 25 februarie (23 – 25 februarie 2018) are loc ediția de Brașov. Așadar, nu aveți nicio scuză.


1 comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Antreprenorul – bocul de tăiat lemne al guvernării

Next Post

O iubești? Arată-i! Zilnic.

Related Posts