fbpx

Câteva lucruri pe care le poți face pentru a susține localurile preferate în timpul CoronaVirus

Industria HoReCa tocmai începuse să meargă pe drumul cel bun, în Cluj cel puțin. Am început să avem localuri faine, în care proprietarii au pus suflet și fac lucrurile corect. Practic suntem la început de drum corect.

Iar nebunia de CoronaVirus, sper că nu mai e nicio îndoială în acest moment, pune în pericol, printre altele și acest sector. Iar personal mi-ar părea extrem de rău să fim nevoiți să o luăm de la capăt.

Așadar, am întocmit o listă cu ce putem face noi, unele dintre aceste acțiuni nici măcar nu presupun să ieșim din casă, astfel încât să-i ajutăm să treacă peste această criză.

Cred că e important, mai ales în aceste momente, să le arătăm că suntem alături de ei. Mă refer la localurile noastre preferate, indiferent că vorbim de o cafenea, un bistro sau o pensiune. Fie vorba între noi, putem să facem asta indiferent de afacere, doar că eu mă refer la industria HoReCa pentru că îmi place să ies în oraș.

Scrieți o recenzie

Pozitivă. Bine, eu nu cred în recenzii negative, dar asta e o altă discuție.

Indiferent de rețeaua de socializare (Facebook, Google Places, Tripadvisor, articole pe blog etc), dacă tot stați mai mult în casă, ajutați-i cu o recenzie. Cu cât o scrieți mai cuprinzătoare, cu exemple și detalii, cu atât mai bine.

Like, comment and share

Știu, a trecut de mult vremea Like, comment and share dar, cu toate acestea nu uitați că vizibilitatea unei postări (indiferent că vorbim de Facebook sau Instagram) depinde de acești 3 factori.

E drept să în cazul Instagram mai avem un factor și anume save post. Faceți-o și pe asta.

Throwback

Sunt convins că aveți în telefon sute de poze pe care le-ați făcut în localurile voastre preferate, poze pe care din diferite motive nu ați apucat să le postați.

Acum e momentul să o faceți. Atașați și o descriere ”apetisantă” și, de ce nu, un gând bun. Nu uitați de locație și tag.

Nu acționați impulsiv

E foarte imortant să nu ne panicăm și să acționăm cât putem de lucizi. Să fim conștienți de acțiunile și repercusiunile pe care le cauzează acestea.

Spre exemplu: dacă am făcut o rezervare și nu avem nicio indicație primită de la oficalități care să denote să o anulăm, să nu o anulăm. Iar dacă ne-am decis să nu mai merge, să-i sunăm, totuși, pe oameni și să-i anunțăm că nu mai mergem.

Știu, sunt lucruri de bun simț pe care nici nu are trebui să le spun, dar să nu uităm că trăim vremuri în care suntem nevoiți să ni se amintească să ne spălăm pe mâini.

Cam astea mi-au venit în minte, dacă aveți și voi sugestii, sunt mai mult decât binevenite.

Haideți să rămânem lucizi și să acționăm astfel încât în momentul în care trece această pandemie să avem la ce să ne întoarcem, să nu fim nevoiți să o luăm de la zero. Nu aș vrea să ajungem în situația în care va trebui să reinventăm roata.

Update de la voi

  • Să comandăm acasă. – Romică Bocșa | Chiar acum am văzut că cei de la eucemănânc.ro au introdus opțiunea ”Livrarea NON-CONTACT”.
  • Card preplătit: ”Mie mi-ar plăcea ca localurile mele preferate să aibă posibilitatea de a cumpăra online un card cadou cu o anumită sumă. Astfel, localurile vor avea o suma pe care să o poată folosi cât timp nu funcționează. Și după ce se termina coșmarul ăsta mergem fain-frumos la cină. 🙂 Știi cum zic?” – Oana Huja
  • Cei care nu au posibilitatea să încaseze on-line banii aferenți cardului, avem o veste bună: ” Pentru al doilea punct din Update si sugestia Oanei Huja exista acum https://cadou.ialoc.ro/ .Gand la gand. – Adrian Grigore

featured image | inspirație


3 comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
Electric Castle 8

The Chemical Brothers, Placebo, Aurora și Machine Gun Kelly printre zeci de noi artiști confirmați la Electric Castle 2020

Next Post

De unde ne informăm în anul CoronaVirus?

Related Posts