fbpx
Nespresso

Experiența supremă a cafelei – Nespresso

Cafeaua a făcut parte din viața mea încă din clasa a-XI-a, când am descoperit-o în toată savoarea ei, căutând o soluție să învăț până târziu pentru BAC. De atunci mă bucur de aromele ei în cele mai diverse moduri.

Acasă, spre exemplu, îmi prepar, înainte de a pleca spre birou, în funcție de pofte și dorințe: espresso, french press, moka espresso, cold brew, iar pentru Buburuza trebuie să-mi iau inima-n dinți și să-i prepar un cappuccino, latte și sau alte variațiuni cu lapte. La un moment dat chiar am luat câteva ore de latte art.

Practic înainte de a pleca de acasă beau undeva între 2 și 3 espresso / moka espresso sau 400ml de french press / cold brew. Apoi, înainte de a ajunge la birou, mă opresc la o cafenea și îmi mai iau una pentru birou. Da, sunt cafengiu!

Nespresso la Cluj

Așa că în momentul în care am auzit că Nespresso a deschis un punct de vânzare, la Cluj Napoca, în noua aripă a centrului comercial Vivo! MALL, nu am avut decât motive de bucurie.

Primul contact cu Nepresso l-am avut la TIFF, iar mai recent i-am găsit la Healthylicious de la care sincer să fiu am aflat că, printre altele (calitatea cafelei) un motiv pentru care i-au ales a fost reciclarea capsulelor și programele de dezvoltare durabilă.

Este o mare bucurie să anunț deschiderea primului punct de vânzare Nespresso din Cluj, cu atât mai mult cu cât aici cultura cafelei este foarte bine reprezentată. De-a lungul timpului, ne-am împrietenit ușor și firesc cu acest frumos oraș – un oraș ce crește armonios din toate punctele de vedere, atât economic, cât și ca entuziasm autentic pentru cafea și deschidere pentru experiențe complexe. Ne dorim să ne apropiem și mai mult de iubitorii de cafea din Cluj, nu doar prin proiecte deja consacrate – precum parteneriatul cu TIFF – cât și prin a-i invita la cât mai multe întâlniri față-în-față, în noul nostru punct de vânzare și la evenimentele pe care le vom organiza în viitor.“

Sonia Năstase, Business Executive Officer, Divizia Nespresso

Colectarea capsulelor de cafea Nespresso

În prezent, în România, toate capsulele de cafea Nespresso utilizate pot fi returate pentru a fi reciclate, astfel:

 • Noi, cei din Cluj, putem să reciclăm capsulele ducându-le chiar noi, când ne cumpărăm ”refilul” la punctul de vânzare din VIVO! Mall.
 • Clienţii din Bucureşti pot aduce capsulele de cafea utilizate în oricare dintre cele 3 magazine Nespresso (cel din Calea Dorobanţi 210, cel din Băneasa Shopping City, parter şi cel din Afi Cotroceni)
 • Toţi clienţii, din Bucureşti şi din ţară, pot solicita ridicarea de către curier a capsulelor de cafea utilizate în momentul în care efectuează – online sau prin CRC – comanda de cafea. Tot ceea ce au de facut este să bifeze opţiunea SWAP în coşul de cumpărături. Curierul va ridica capsulele folosite în momentul livrării comenzii de cafea, fără niciun cost pentru client.
 • Nespresso le pune tuturor clienţilor la dispoziţie, gratuit, săculeţi sigilabili pentru depozitarea fără efort a capsulelor, care vor fi reciclaţi la rândul lor. 

Oamenii pot duce capsulele utilizate chiar în punctul de vânzare pentru a fi colectate și nu doar prin comandă punguțelor de reciclare online și preluarea de curier, cum era până acum cazul.

Nespresso, experiența supremă a cafelei

Nespresso foloseste doar cafea excepțională, de cea mai înaltă calitate, pentru toate sortimentele sale de cafea.

Pentru a o obține, colaborează în mod direct cu peste 75000 fermieri din 12 țări producătoare, din regiuni excepționale din punct de vedere al solului, climei și condițiilor atmosferice – acel “terroir” necesar pentru a produce boabe de calitate superioară.

Implicarea activă în comunitățile din care fermierii provin se concretizează și în sprijinirea producției exclusiv prin mijloace prietenoase cu mediul înconjurător, investiții constante în infrastructură, în programe de formare profesională, educație și în programe de pensii.

Nespresso și programele de dezvoltare durabilă

Brandurile de lux au capacitatea și nevoia de a face lucrurile cu cea mai mare grijă față de toți cei implicați, dar și față de mediul înconjurător.

Nespresso depune toate demersurile pentru a obține și a le oferi clienților săi cea mai bună cafea din lume, doar în moduri responsabile, care ajută fermierii și comunitățile acestora, protejând în același timp mediul înconjurător și prevenirea schimbărilor climatice.

Practic, viitorul plantațiilor de cafea de cea mai înaltă calitate depinde de conservarea ecosistemelor, iar în acest sens Nespresso este implicat activ în programe agroforestiere, de reîmpădurire și de management al resurselor – pe partea de cultivare și recoltare a boabelor de cafea.

Aceste inițiative sunt completate cu programe de reciclare, de reducere a consumului de energie și de management al deseurilor – pe partea de preparare și degustare a cafelei de catre consumatorul final.

Angajamentul Nespresso pentru reciclarea capsulelor de cafea

Reciclarea capsulelor din aluminiu este o componentă esențială a angajamentului Nespresso de dezvoltare durabilă. Astfel, Nespresso a început programul de reciclare în Elveția, în 1991 (la putin timp dupa lansarea primelor sortimente de cafea, în 1986), iar în prezent Nespresso a implementat programe de reciclare pentru capsule în toate țările în care este prezent în mod direct.

Protejarea mediului înconjurător prin reciclare este răspunderea fiecăruia dintre noi. Astfel, Nespresso și-a luat angajamentul să ofere tuturor iubitorilor cafelei Nespresso posibilitatea de a recicla capsulele utilizate. 

 • Nespresso introduce peste tot în ţările în care este prezent, indiferent de cerințele legislaţiei în vigoare (sunt ţări, printre care şi România, unde capsulele de cafea sunt considerate deşeuri menajere şi nu sunt incluse în schemele de colectare şi reciclare), propria infrastructură de colectare şi reciclare a capsulelor de cafea pe care le comercializează. Scopul companiei Nespresso, pentru a asigura protejarea mediului înconjurător, este să recicleze toate capsulele după ce sunt utilizate, iar la nivel global Nespresso a implementat constant numeroase opțiuni şi campanii pentru a promova și facilita reciclarea în rândul clienţilor săi. 
 • Nespresso a ales aluminiul pentru realizarea capsulelor sale, deoarece:
  • Utilizarea aluminiului pentru realizarea capsulelor este cea mai sigură cale de a proteja gustul delicat al cafelei Nespresso. Învelișul din aluminiu păstrează intacte prospețimea și notele aromatice ale cafelei odată ce a fost prăjită și măcinată. 
  • Aluminiul oferă cea mai bună protecție împotriva factorilor care dăunează calității cafelei, precum lumina, aerul și umiditatea din aer. Aceşti trei factori, dacă intră în contact cu cafeaua odată prăjită, îi afectează calitatea şi gustul în ceaşcă. 
  • Aluminiul este un material care poate fi reciclat la nesfârșit, in proportie de 100%. Aluminiul este un material care nu îşi pierde proprietăţile atunci când este reciclat, fiind gândit să fie reciclat iar şi iar. 75% din aluminiul produs vreodată este în continuare în uz în momentul prezent. Pentru reciclarea aluminiului este nevoie de până la 95% mai puțină energie decât pentru a produce metale primare. Aluminiul își păstrază proprietățile, indiferent de câte ori este reciclat.

Reciclarea capsulelor de cafea Nespresso

Capsulele Nespresso sunt reciclate în totalitate. Zațul de cafea este utilizat pentru a deveni bio-gaz şi compost bogat în nutrienţi, iar aluminiul este transformat în materie primă pentru a fi refolosit pentru realizarea altor obiecte. 

În România au identificat un partener local, au achiziționat un echipament special care permite separarea zaţului de cafea de capsula de aluminiu. Folia de aluminiu rezultată în urma separării este transferată la un procesator de deșeuri metalice unde este topită și transformată în materie primă, iar zațul de cafea este folosit pentru realizarea de bio-gaz, tot de catre o companie locală, iar atunci când își epuizează potențialul este folosit pentru realizarea de compost utilizat pentru fertilizarea solului. 

Supervizează în mod direct întregul proces – nu există niciun risc ca vreuna dintre capsulele pe care clienţii le duc pentru a fi reciclate să ajungă la groapa de gunoi sau să fie incinerate. 

Procesul nu presupune niciun cost la consumator, toate costurile fiind suportate integral de către Nespresso. 

Nepresso în România

În România, Divizia Nespresso activează din anul 2015 cu ambele linii de business internaţionalecafea, aparate și accesorii destinate consumului de cafea acasă şi soluții complete de cafea destinate birourilor şi industriei HoReCa de lux.  

Astăzi, un sfert dintre restaurantele cu bucătărie fină (fine dinning) din România, decorate cu stele Michelin sau bonete Gault & Millau, preferă cafeaua Nespresso pentru a completa meniuri excepționale.

Nepresso în lume

Nespresso a inventat în 1986 cafeaua ambalată în porții individuale, în capsule, care poate fi extrasă cu ajutorul espressoarelor cu mare presiune (19 bari), fiind un pionier al consumului de mare precizie. Prin consumul de mare precizie este folosita exact cantitatea de cafea, apă și energie necesară pentru o singură ceașcă de cafea, economisind astfel resurse prețioase, reducând deșeurile și minimizând amprenta de carbon a produselor.

Din 1986 și până acum, Nespresso și-a perfecționat produsele și s-a reinventat continuu, astăzi oferindu-le iubitorilor de cafea 28 de sortimente distincte, recunoscute ca fiind unele dintre cele mai bune cafele din lume


1 comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Absolut susține un lifestyle sustenabil prin ediția limitată Absolut Comeback!

Next Post
mic dejun cluj

Cluj: recomandări mic dejun

Related Posts