Intinsura e una din mancarurile mele preferate… poate si din cauza ca se face extrem, extrem de usor, si totodata se folosesc ingrediente, uitate in fundul frigiderului, pe care nu le-ai mai consumat din anumite motive.
Asadar, daca ai o bucata de branza, uscata, intarita, mucegaita, sau mai stiu eu cum, pe care nu o mai mananci in mod normal, sa nu care cumva sa o arunci, pentru ca va fi ingredientul de baza la intinsura!
Cum se face?
Extrem, extrem de simplu!
Iei o oala, o pui pe foc, pui in ea un sfert de pachet de unt, dupa ce se topeste pui vreo’ 200-300 grame de branza din aia rea (daca o tai cubulete se face mai repede), dupa ce e aproape topita si branza pui vreo 5-6 linguri sanatoase de smantana (nu are importanta daca smantana e cumparata de la tatani din piata, sau de la magazinu’ de la bloc… evident ca aia din piata e mai gustoasa, dara compenseaza untul) si o lasi sa dea un clocot.
Gata!
Cum se serveste?
Se serveste cu paine si ceva salata de rosii si castraveti. Nu franzela, nu pita din aia gumoasa. Neaparat cu paine buna, din aia care se strica in 2 zile, sau cu mamaliga.
Cat costa?
Ma, asta-i destul de greu de contabilizat… dar o sa incerc sa calculez
- un sfert de pachet de unt – 1 leu
- 200, 300 grame branza pe care oricum o aruncai – nimic, ca o aruncai!
- 5,6 linguri smantana – 3 lei
- 2,3 rosii si 2, 3 castraveti – 3 lei, ca-i sezon
- 2 felii sanatoase de paine – 1 leu
Asadar, cu maxim 10 lei, nu doar ca mananci super, super bine, dar mai faci si curat in frigider!
Pe bune, e geniala mancarea asta, ii multumesc la mama ca mi-o dat sa mananc asa ceva acum septezeci de mii de ani si va provoc sa incercati si voi!
Pentru a te bucura de gust, musai cu mamaliga trebuie cinstita.