fbpx

Colecteaza selectiv!

Primul imbold cand am vazut in Cluj tomberoanele alea colorate, a fost: bine maaaaa, io ma chinui sa separ hartia de plastic, sticla de metal, deseurile alimentare de restu’ gunoiului si astia le duc la aceiasi groapa de gunoi!

Intre timp, am mai crescut. Am mai cugetat, am mai uitat, o mai trecut ceva apa pe Somes si incet, incet mi-o crescut si barba. Nu vreau sa zic ca m-am mai desteptat. Oricum, de imbatranit nu am imbatrinit!containere colectare selectiva - cluj

Si am ajuns la concluzia ca, de fapt, colectarea selectiva e mult mai mult. Daca nu crezi ca acele containere, colorate asa de frumos in galben, verde si albastru (nu, nu e nici un steag… pur si simplu) sunt eficiente. Daca crezi ca sunt aruncate in aceiasi groapa de gunoi, poti sa o iei ca pe o provocare de auto instruire… a ta si a familiei. Eu asa am facut.

Mi-am zis ca si ce-i daca se arunca in acelasi loc? In momentul in care o sa vina si la noi moda colectarii selective eu si cu buburuza voi fi invatat, ne va fi muuuult mai usor sa ne comportam normal… adica sa colectam gunoiul selectiv. Si asa si este!

Acum am vazut ca e o campanie la nivel national de constientizare a publicului. Si ma bucur enorm! Nu neaparat din cauza premiilor pe care le poti castiga in cazul in care mergi la punctele de colectare in perioada 25 iunie – 28 iulie 2012, ci din simplu motiv ca incet, incet se misca lucrurile si la noi… in directia asta!

Asadar, cu mic cu mare, faceti-va un obicei in familie, colectati selectiv (stiti ca in unele state mai civilizate, e o traditie ca familia sa se reuneasca si sa faca acest lucru impreuna) si mergeti la unu’ din punctele de colectare… cine stie, poate va intoarceti cu un Ford Ka!


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Ce? Mancare

Next Post

Intinsura

Related Posts