fbpx

Dolce Far Niente.

Dolce Far Niente – un concept despre care, spre rușinea mea am auzit doar când am fost în Milano, de la Buburuza (povesteam ceva și ea a zis la un moment dat aceaste cuvinte, cuvinte care m-au marcat).

Sună bine, în teorie, dar în practică nu e chiar așa ușor. Adică, no, io am discursul că la 40 de ani mă voi pensiona, iar la pensie o să mă bucur de Dolce Far Niente, dar sincer să fiu cred că o să fie extrem de ocupat cu vizitatul, mâncatul, bronzatul… ceva ce se termină în ul.

Spuneți sincer de câte ori ați simțit că pierdeți timpul dacă mergeți să vă întâlniți cu prietenii, părinții, nu aveți timp să citiți o carte, nu vă permiteți (din cauza oboselii pe care o veți acumula) să ieșiți în oraș pentru că aveți treabă la birou. Sincer!

Trăim într-un secol al vitezei în care avem impresia că dacă nu răspundem acum la acel e-mail, țara o să ia foc, dacă nu scriem acel document în secunda doi, clientul moare, dacă nu răspundem noi la acel mesaj pe Facebook, altcineva nu o face bine și afacerea se duce pe apa sâmbătei.

Ieri, în cadrul ediției 3 Fuck-up nights, Irina de la Revolut a punctat foarte bine: nu e nicio problemă să stai, o zi pe săptămână, și să nu faci nimic. E în regulă să-ți închizi telefonul și să lenevești în pat. E în regulă să citești o carte, să te uiți la un serial, să bei un pahar de vin cu prietenii.

Nu e sfârșitul lumii dacă nu lucrezi 24 din 24, 7 zile din 7!


1 comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
cappuccino - made by Vio @ Le General Cluj

Cum să bei cappuccino ca un localnic.

Next Post
Cluj Hub

Ada: ClujHUB – locul creativ unde mi-am mutat biroul.

Related Posts

La pescuit

Weekendu’ ce tocmai s’o inchieat, am avut trairea de spirit sa merg … la pescuit. Ma, nu sunt eu un mare pescar … in fapt, daca zici ca sunt orice, doar pescar NU, esti pe drumu’ cel bun … adica, nu pot sa te contrazic, nici eu, nici cunoscutii mei. Cu toate acestea, sunt mandru’ posesor a unei undite cu mulineta … firu’, acu’, plumbu’ si pluta fiind imprumutate, de la mai exeperimentatu’ in domeniu mentalismului, stimabilu’ Cristian Gog
citește mai mult