UPDATE: între timp m-am supărat pe ei și am renunțat la statut, folosesc acum soluția pusă la dispoziție de Banca Transilvania
Soluția aleasă de mine pentru urmărirea și catalogarea automată a cheltuielilor
De foarte mult timp îmi caut o metodă prin care să-mi țin socoteala banilor. Nu știu, poate e o meteahnă de când lucram în contabilitate, poate e ceva ce are legătură cu obsesia mea de a ști tot, de a putea, în timp, să optimizez chestii… habar n-am. Dar de foarte mult timp îmi caut o aplicație de mobil (OK, nu e chiar așa de mult timp, probabil vreo 5-6 ani) care să facă lucrul ăsta.
Mi-am instalat sute de aplicații și la toate am renunțat. Motivul principal fiind efortul pe care-l fac pentru a ține această evidență. Știu, și cu sufletu-n Rai și cu burta plină nu se poate. Cu toate acestea eu nu am încetat în a-mi plânge situația asta. Asta până săptămâna trecută, când din curiozitate mai mult, am fost la o prezentare a cardului Revolut*, unde mi-am și făcut card.
Ideea e, că pe mine cel puțin, nu m-au prins beneficiile pe care oamenii le scot în față, ci mai degrabă aplicația de finanțe personale pe care ți-o pune la dispoziție. Și am să vă spun primele două chestii care mă încântă maxim:
- Orice plată fac cu cardul mi-o încadrează într-o categorie (restaurants, travel, groceries, shopping, health etc), plată căreia pot să-i atașez bonul fiscal, astfel încât în orice moment pot să văd, spre exemplu, ce am mâncat undeva și la ce preț. Totodată îmi generează un grafic, o statistică pe categorii, ceea ce se traduce, în cazul meu, că pot în orice moment să văd dacă și cu cât am sărit calul.
- Holiday Found. Poți să-ți setezi un cont de economii, care practic se poate alimenta din simpla rotunjire a plăților efectuate. Ex: plătesc o cafea de 9,5 lei la un Narcoffee și 50 bani mi-i virează automat în contul de economii. Am contul deschis de 4 zile (25 mai 2018) și, e drept că datorită TIFF-ului, că-s toată ziua prin oraș, am reușit să strâng 70,17 lei. E mult, e puțin… pentru mine e mult. Practic e ca și cum aș plăti numerar și mi-aș goli buzunarele în pușculiță seara când ajung acasă.
E clar că dacă Banca Transilvania sau ING Bank (astea sunt băncile cu care lucrez cel mai mult) ar oferi facilitățile astea în aplicațiile lor, cu siguranță că aș cântări de mai multe ori dacă să-mi mai țin sau nu cardul Revolut*. Ideea e că pe măsură ce trece timpul o să-mi fie din ce în ce mai greu să renunț la el. Știți și voi: obișnuința.
* Link afiliat. Practic dacă cineva își face un cont pornind de la linkul meu, eu voi putea să accesez secțiunea de crypto exchange, secțiune care e disponibilă clienților premium. Nu am neapărat nevoie de ea, doar că aș vrea să văd ce anume face. Vorba lui Gog: dacă ei țin key access-urile, nu mulțumesc!
Update: între timp am devenit ambasador.
Update 2: între timp am renunțat la statutul de ambasador, dar am trecut link-ul unui alt ambasador, astfel încât să puteți comanda cardul gratuit.
4 comments