fbpx
calamar la grill

Calamar în tigaia grill

Mergeți direct la rețetă… știu, pe nimeni nu interesează povestea 😀

Mi se întâmplă, destul de des în ultima perioadă, să merg la magazin să cumpăr pufuleți și să mă trezesc că am cumpărat caracatiță. De obicei când merg la Turea Cucina, că acolo interacționez cel mai des cu vânzătorii.

Probabil din cauză că e o băcănie micuță, extrem de bine aprovizionată și pentru că oamenii chiar știu ce au pe rafturi.

Așa s-a întâmplat și cu aceste două bucăți de calamar. Le-am luat, nu pentru că aveam ceva în cap să gătesc, ci pentru că mi-au spus că au calamar extrem de calitativ.

Drept urmare, odată ajuns acasă, am decis să-l gătesc astfel încât să-l pun în valoare. Și, pentru că nu am mai avut răbdare, am ales o rețetă simplă, rapidă, dar extrem de gustoasă.

Ingrediente pentru calamarul întreg la grill:

  • 2 bucăți de calamar întreg
  • semințe de fenicul
  • lămâie
  • ulei de măsline
  • mentă proaspătă
  • ardei iute

Mod de preparare

Primul lucru pe care-l aveți de făcut este să curățați calamarul

lăsați pielea pe calamar, o să dea un gust aparte

După ce l-ați curățat, trebuie să-l tăiați. Mega, mega simplu: introduceți o lingură de lemn în el și cu un cuțit tăiați-l ca și cum ați tăia inele (lingura de lemn are rolul de a vă ghida astfel încât să nu-l tăiați efectiv în inele, să rămână o singură bucată).

Apoi puneți într-un mojar semințele de fenicul, puțin sare și piper și transformați-le într-o pulbere. Presărați calamarul cu aceasta, având grijă să intre și prin crestăturile pe care le-ați făcut.

Încingeți tigaia grill și așezați calamarul în ea. Întoarceți-l de 2-3 ori la 30s. În momentul în care ”carnea s-a albit” e gata.

Sucul de la lămâie amestecați-l cu de 3 ori cantitate de ulei, menta tocată mărunt și ardeiul iute.

Servire

Puneți calamarul în farfurie, stropiți-l cu amestecul de lămâie, ulei de măsline, mentă și ardei iute. Serviți-l cu 1-2 bucăți de lămâie lângă.

Atât. Să vă fie de bine și nu uitați: #LifeIsTooShortForBadFood.


Clamar întreg la grill

O rețetă extrem de gustoasă și ușor de perparat, folosind calamarul întreg și o tigaie de tip grill
Prep Time10 minutes
Cook Time15 minutes
Course: Main Course
Cuisine: Greece
Keyword: calamar
Servings: 2
Calories: 450kcal

Ustensile

  • 1 Tigaie tip grill dacă aveți grill pe cărbune e și mai bine

Ingrediente

  • 2 bucăți calamari întregi
  • 1 lingură semințe de fenicul
  • sare de mare grunjoasă
  • boabe piper negru
  • 2 bucăți lămâi eu am folosit lime, că nu am avaut lămâie
  • 2 bucăți ardei iute eu am folosit fulgi de chillies că nu am avut ardei iute proaspăt
  • 1 legătură mentă proaspătă nu folosiți uscată
  • ulei de măsline

Mod de preparare

  • Curățați calamarul
    2 bucăți calamari întregi
  • Puneți calamarul pe masa de lucru (eu am folosit un dog de lemn) cu ”aripioarele” să stea pe dog. Introduceți o lingură de lemn sau ceva de genul în interiorul lui, astfel încât cu un cuțit să puteți să-l tăiați în inele, dar fără să-l tăiați de tot
    2 bucăți calamari întregi
  • Într-un mojar puneți semințele de fenicul, câteva boabe de piper negru (opțional) și amestecați până obțineți un praf (nu e obligatoriu să fie fin)
    1 lingură semințe de fenicul, sare de mare grunjoasă, boabe piper negru
  • Praful obținut presărați-l peste calamar – aveți grijă să intre și în crestărurile pe care le-ați făcut
  • Storceți lămâia și adăugați de 3 ori cantitatea de ulei de măsline. Amestecați împreună cu menta tocată și ardeiul iute
    2 bucăți lămâi, 2 bucăți ardei iute, ulei de măsline, 1 legătură mentă proaspătă
  • În tigaia grill, încinsă la maxim, adăugați calamarul. Țineți-l aproximativ 30s pe fiecare parte. Îl întoarceți de 2-3 ori și gata (în momentul în care se ”albește” carnea, e gata)
    2 bucăți calamari întregi
  • Transferați calamarul într-o farfurie, puneți sosul din lămâie peste și serviți-l imediat

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
TEDxCluj: Cod 20% discount pentru bilete online si offline - CIULEA20

TEDxCluj | Cod 20% discount pentru bilete online si offline – CIULEA20

Next Post

Finesse Gelato e Prosecco – Cluj

Related Posts

Mancam si noi o supa crema de dovleac?

avand in vedere ca dovleacul e un aliment delicios si foarte sanatos, o uzina de zaharuri complexe, proteine si vitamine. Furnizeaza cantitati enorme de vitamina A si C. Dovleacul figureaza pe lista „superalimentelor” a mai multor nutritionisti, am decis sa incerc o supa crema din acest super alimen
citește mai mult