fbpx

Turist in Romania

Am fo’ si io plecat, ca tat romanu’, cu ocazia sfantului 1 Mai Muncitoresc, prin alte zone, decat meleagurile zilnic batute de ochiu, si picioru’, plicitisit de cotidian … in cazu’ meu, si a buburuzei, am fost sa ne reunim, cu nieste prieteni, la Busteni .. eviden la o vila, si evident cu gandu’ de a face un mititel pe gratar, in timp ce stingeam cu bere focu’ de sub Caraiman … adica ma intelegi … nu?

Caraiman

Ok, tate bune si frumoase, nu vreau sa fiu inteles gresit, o fo’ mai mult decat bestial, vila e OK … doar ca sunt bulversat de modu’ de a face turism a celor din zona … io am mai zis odata ca nu ma mai duc veac in zona aia … ma rog, amu’ nu o fost cazu de asa ceva, doar ca, dupa parerea mea, daca proprietara nu are umpic de grija de afacerea ei … in sensu ca sa isi dea cu lac, sau ceva vopsea pe foisor (are un foisor cu potential), daca nu isi curata umpic curtea, daca nu da o varuiala noua pe vila, daca nu isi revopseste gardu … in urmatorii ani o sa ramana fara … foisor, curte, vila .. gard …

hinta pe malul apeiVila Anica

Si din pacate, acest tip de miserupism e in toata zona … si se propaga nu doar la cazare, ci si la serviciile conexe … adica, de data asta, pot sa zic ca am avut noroc, am mancat bine la pensiuniile restaurant Parul Rece si Danielle … (bine o fost un mic dejun … la ambele), si cu toate aceste am gustat din acel tip de lapte acru, pe care unii ciobani incearca sa ti’l vanda pe post de smantana … ICZ?

Si ca sa nu o mai lungesc prea mult, am sa va spun doar, ca am avut parte de un sfarsit de saptamana bestial (datorita companiei de care am avut parte) si, va vine sa credeti sau nu, mie unu mi se pare incredibil ca in zona Busteni, Azuga, Predeal se intampla un turism … de succes … adica … nu inteleg!


comments

Dan Ciulea

Antreprenor, blogger, gurmand, pasionat de fotografie si calatorii. Ma gasiti pe: Twitter, Instagram, Facebook

You may also like...

16 Responses

 1. Asa cum eu nu inteleg turismul de succes de la marea noastra! 😐

 2. friv says:

  Frumos,frumos la mai mare.

 3. pe langa faptul ca lacul, vopseaua, varul dau un aspect mai frumos, proteajeaza si materialul deci pierde de 2 ori, odata.. mai ales in cazul lemnului care se **** repede daca nu e protejat mai pierd si din clienti care totusi vin sa vada ceva frumos.. prima impresie conteaza

 4. buburuza says:

  sa ne intelegem , turismu se “intampla” peste tot cu vointa turistilor ; toti comentam, ridicam din umeri iar cand e vb sa luam atitudine ca sa schimbam ceva …lenevim ; numa zic 😛

 5. Radu Balan says:

  Drept este ca Lili are dreptate. Noi, clientii suntem cei care putem face ceva pentru a schimba lucrurile prin posibilitatile de selectie pe care le avem. Totusi, desi nu a excelat Casa Anica ne-a adapostit pentru un weekend in care ne-am distrat perfect prin compania pe care am avut-o. E drept si ca nu cred ca o va mai face daca nu isi schmba ceva 🙂

  Numa zic

 6. injineru' says:

  e ca o poiana braşov, condiţii proaste la pârtii şi cu toate astea e plin de fiecare dată, ştii cum e nu e prost ăla care cere ci ăla care dă:)
  în altă ordine de idei cabana aia era pentru o gaşcă de studenţi care vor să tragă un party animalic:P

 7. injineru' says:

  apropo mi-i dor di voi tari şi am uitat să-ţi mulţumesc pentru locul din blogroll:P

 8. Acu` depinde si de colectivul cu care esti. Poate sa nu conteze ce-i in jurul tau sau poate sa conteze. Ideea e ca tot noi turistii stricam locurile pe unde mergem de dragul “distractiei”.

 9. injineru' says:

  stricatul locurilor e la ordinea zilei (ne stă în fire ca specie oarecum) dar vorba ta, nici cei care oferă serviciile nu-şi dau interesul. Cineva zicea când am plecat de acolo că li se va rupe proprietarilor că am făcut curat în curte. Tind totuşi să cred că am dat un exemplu despre cum trebuie lăsat un loc care până la urmă te-a adăpostit cât timp tu te-ai distrat. Numa zic:)

 10. Radu Balan says:

  Asa este Alex. Ai dat un exemplu foarte bun despre cum trebuie lasat in urma noastra. Eu zic ca am facut acelasi lucru cu aranjatul paturilor. Totusi sunt convins ca nu invata lumea decat daca se sta cu gura pe ei si daca o fac in mod repetat.

  Caci asa suntem noi!

 11. injineru' says:

  radu eu sustin in continuare ca regulile fac lumea cu mai mult bun simt:) daca ti-ar da o amenda de 5mili in momentul in care ai lasat vraiate pe unde ai fost nu ti-ar mai da mana sa o faci si a doua oara:)

  • Dan Ciulea says:

   da ba injinere asa’i … adevaru’i ca nici nemtii nu s’or nascut asa … doar ca, am deviat un pic de la subiect … nu e vorba de turisti, ci de cei care primesc turistii … si da, Lili are dreptate, toate astea se intampla din cauza ca noi (turistii) permitem … adica plm, daca ne intoarcem, de ca sa se comporte ala fain … poate ca suntem sado-maso .. si prin urmare nu vrea sa ne piarda :-))
   Oricum, eu am spus, si ma repet, daca nu imi place ceva, boicot … in primu’ rand eu nu o sa mai calc pragu’ ..
   ma rog, nu e vorba de ceva anume … nu are legatura cu weeke-ndu asta … acum vorbesc asa in general 🙂

 1. May 2, 2011

  […] Ciulea.ro – aka exclusiv în exclusivitate mai nou tatăl adoptiv […]

 2. May 2, 2011

  […] Ciulea.ro […]

 3. May 2, 2011

  […] orașului, un mic dejun a la Pârâul Rece și un dans moldovenesc cu fiul adoptiv al șefului meu Ciulea, adică cu Injineru_. De sesiunea foto din ale cărei poze nu am lipsit nici nu mai pomenesc, căci […]

 4. May 4, 2011

  […] Ciulea.ro – aka exclusiv în exclusivitate […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.