fbpx

Zama

Cu riscu’ de’a ma repetea, va spun ca io mi’s mare gurmand (cu toate ca eu sunt guru-mand, da ma rog sa trecem peste acest mic aspect, pe care il vom dezbate intr-un articol viitor) … iar una din placerile mele, pe langa salata de beouf, e zama .. sau ciorba ca sa intelega toata lumea.

Mare degustator de ciorbe sunt io de felu meu … manc orice nu pute …nu conteaza ca imi pui un cacat pe masa … il gust, nu mi scarba(nu zic ca imi place), dar daca pute … deja instant nu mai am ce discuta .. no, in fine, sa trecem la subiectu’ initial, si anume zama.

supa de rosii (Poza furata de la Adi Hadean!)

Bun, deci is mare fan de zama, nu pot concepe sa treaca o zi, si sa nu manc barem o zama, concediu mi’l planific in functie de “specificul culinar” a zonei … adica nu o sa ma duc niciodata la polu nord in expeditie, nu din cauza ca nu as rezista fizic, ci din cauza ca aia nu fac decat zama de grasime de balena …ma intelegi cum zic?

No ase, si avand in vedere ca is un guru-mand (v-am promis mai sus ca o sa va explic intr-un post viitor aceasta chestiune) va spun ca o ciorba nu se manca fierbinte! Calduta, da … decat sa fie fierbinte, mai bine sa fie rece!

Sincer acum, daca ii fierbinte, pe langa ca tat sufli ca un trompetist in lingura, pe langa ca poti sa iti fufu papilele gustative, pe langa toate aceste neajunsuri …nu poti sa o savurezi … asta’I grav ma, grav!!!

Din punctu me de vedere, daca ma duc la un restaurant si ala imi serveste zama fierbinte, ori nu stie sa faca zama, ori ii stricat felu’ doi, si vrea sa ma ard in gura ca sa nu simt!


6 comments
  1. io nu’s de loc de acord. nimic nu ii mai gretos decat o zama grasa rece/sleita
    …si legat de ce zici ca nu o poti savura fierbinte, io zic cai fix pa dos: a o inghiti pe nerasuflate ii tocma opusu savuratului.

    ai si tu oleaca de rabdare….nu sari imediat cu capu in castron :P.

    p.s. cred ca asta ii hal mai lung post a meu….da o meritat sa fac pa avocatu’ – ca stiu la ce zama se refera 😛

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

eon … Gaz

Next Post

Expozitie … cafea?

Related Posts