delivery
Home » Tu știi cât te ”costă” mâncarea de la restaurant livrată acasă?

Tu știi cât te ”costă” mâncarea de la restaurant livrată acasă?

Acum delta T am fost la un curs în domeniul ospitalității și, pe scurt, am aflat că dacă vrei să ai un restaurant care să se țină pe linia de plutire trebuie ca în momentul în care îți stabilești prețul produsului final să înmulțești cu 3 prețul de achiziție a materiei prime.

Pe scurt: 30 % merge în materia primă, 30% în taxe / impozite și alte nebunii și 30% în cheltuieli cu locația, personalul și pierderile pe care le ai. Rămânându-ți 10% profit. Grosier calculul, da? Cât să ne facem o idee despre care e mersul într-o afacere din HoReCa.

Am înțeles că de la 1 octombrie 2020 livratorii din Cluj, nu zic că toți, că nu am confirmarea de la ei, dar o parte bună dintre ei, percep următoarele taxe și comisioane:

  • între 30% și 35% + TVA din fiecare comandă
  • 0,7% + TVA pentru fiecare plată procesată on-line
  • 25 lei + TVA / lună taxă de mentenanță pentru tabletă
  • 0,4 lei + TVA / sacoșă

Unde credeți că o să se ”vadă” această scumpire? Exact! În calitatea preparatului final.

Poate că acum e cel mai bun moment ca HoReCa să se asocieze și să aibă o discuție sănătoasă cu partenerii livratori. Nu de alta, dar eu o să mă gândesc de 2 ori înainte de a comanda în aceste condiții!

De foarte multe ori m-am gândit că e e treaba celorlați să facă lucrurile bine, corecte. Dar, în ultima perioadă, sincer să fiu, am ajuns la concluzia că dacă vreau să se întâmple ceva / să se schimbe ceva, trebuie să fac și eu un pas în direcția asta.

Acesta este motivul pentru care sunt așa atent la domeniul HoReCa. Pentru că este un domeniu care-mi place, în care îmi petrec extrem de mult timp liber. Și așa acum zicea Horia Șimon: e timpul să mergem la bibliotecă. Nu doar cei din domeniul HoReCa, ci și noi, clienții.

Să ne educăm. Iar prin faptul că sunt ”atent” la cum funcționează o afacere / un tip de afacere, cred, zic eu, că o să pot să aprecia corect prețul unui preparat.

Featured image by Patrick Connor Klopf on Unsplash


comments

5 comentarii la „Tu știi cât te ”costă” mâncarea de la restaurant livrată acasă?”

  1. Pingback: Localuri din Cluj care livrează în Cluj prin aplicații partenere sau proprii.

  2. Pingback: Sistem de comenzi online pentru restaurante - Ciulea's Blog

  3. Pingback: Ce a însemnat pentru mine anul 2020 | Un blog scris de Dan Ciulea

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.