fbpx
Targul Satului Made in Cluj

Târgul Satului, la Muzeul Satului din Cluj: ”Consumă local: pentru tine și pentru economia locală!”

Târgul Satului are loc în perioada 1 – 4 octombrie 2020 la Muzeul Satului Cluj

Micii producători locali sunt cei care au avut cel mai mult de suferit în pandemie, nefiind listați în marile lanțuri de magazine și neavând, de multe ori, nici măcar un site sau o pagină de Facebook de prezentare.

La ei / asta ne-am gândit în momentul în care am decis să ne implicăm în organizarea Târgului Satului, alături de Asociația AIA, noi, madeincluj.ro / madelocal.ro. Scopul fiind exact acesta: promovarea produselor, serviciilor, tradițiilor și economiei locale.

Așadar, am decis să aducem laolaltă în cel mai potrivit cadru natural, Muzeul Satului (pe a cărui mai intensă promovare insistăm de altfel), zeci de meșteșugari, producători și artiști locali din toată Transilvania, pentru a le oferi vizitatorilor patru zile de relaxare și voie bună autentice, locale.

Alimente, băuturi, produse de îngrijire personală, îmbrăcăminte, accesorii, obiecte și lucrări de artă.

Cei care vor trece pragul Târgului Satului vor putea alege dintr-o gamă largă de produse, de la alimente și băuturi, sau produse de îngrijire personală, la  îmbrăcăminte și accesorii, până la obiecte și lucrări de artă (fotografie, pictură, grafică etc) și obiecte de decor pentru casă și grădină. În plus, vom putea participa la activități tematice specifice zonei rurale și la spectacole puse în scenă de artiști locali.

Vom avea degustări de produse locale, ateliere de meșteșuguri și o scenă a producătorilor locali, unde aceștia ne vor familiariza cu ceea ce înseamnă produsele lor și procesul prin care ele ajung la noi, inclusiv mici secrete din producție.

Am gândit acest eveniment nu numai ca o oportunitate de a consuma local – ceea ce este extrem de important, atât pentru sănătatea consumatorilor, cât și pentru economia locală – dar și pentru a apropia consumatorii de producători, de a le da șansa să se cunoască, să relaționeze, să aibă încredere unii în alții.

Și, da, și pentru a se simți bine împreună, într-un mediu deschis, verde, autentic, potrivit stării de bine. Haideți alături de noi, între 1 și 4 octombrie, în Parcul Etnografic “Romulus Vuia”, să ne bucurăm împreună de o toamnă frumoasă, să ne aducem aminte de copilărie și de zilele petrecute la bunici!

Sorin Ailenei, Președinte Asociația  AiA, co-organizator eveniment.

Târgul Satului se va deschide oficial pe 1 octombrie, la ora 14.00, iar programul următoarelor trei zile (vineri – duminică) va fi între 10:00 – 19:00

Accesul la eveniment se face pe bază de bilet de intrare, care poate fi achiziționat de pe iabilet.ro:

  • joi: 6 lei
  • vineri: 15 lei
  • sâmbătă: 15 lei
  • duminică: 10 lei

Evenimentul Târgul Satului este organizat de Asociația AIA în colaborare cu Made in Cluj și revista producătorilor locali Made Local, cu suportul și prezența Satul vine la oraș și Asociația Meșterilor Populari Clujeni.


1 comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
delivery

Tu știi cât te ”costă” mâncarea de la restaurant livrată acasă?

Next Post

Noua realitate din marketing, analizată de specialiști la Best Marketing Cluj

Related Posts

EXCLUSIV: Cofetaria Carpati se inchide marti, 6 septembrie! GALERIE FOTO 6D

Va reamintim ca doar azi, 6 septembrie mai aveti timp sa gustati din minunatiile oferite de catre Carpati, si totodata va aducem la cunostiinta ca in exclusivitate pe dumnezeulecestireamscospunctro puteti sa cumparati un bilet de avion cu pret redus, daca le spuneti ca vreti sa beneficiati de super gustu’ cofetariei. Vom reveni, in exclusivitate cu o GALERIA FOTO 6D in online… DA, ati auzit bine, prima GALERIA FOTO 6D, EXCLUSIV pe amnevoiedetraficpunctro!
citește mai mult