fbpx

Transalpina

Va spuneam eu, mai ieri, alaltaieri, ca o sa ma duc pe transalpina, ei bine, weekendu’ asta, Sambata, ca sa fiu mai exact, in Talmaciu, m’am intalnit cu inca vreo’ 5 Dustere, si ics alte autoturisme, fiecare dintre ele continand cate un om din online, si am purces catre cea mai inalta sosea din Romania, cea care poarta numele de transalpina. In primu’ si’n primu’ rand, vreau sa va spun, ca drumul este senzational de bun! Bai, deci toate asteptariile mele au fost muuuuult depasite, de ce au realizat cei ce se ocupa cu intretinerea si repararea portiunii din transalpina, cutreierata de mine

Va spuneam eu, mai ieri, alaltaieri, ca o sa ma duc pe transalpina, ei bine, weekendu’ asta, Sambata, ca sa fiu mai exact, in Talmaciu, m’am intalnit cu inca vreo’ 5 Dustere, si ics alte autoturisme, fiecare dintre ele continand cate un om din online, si am purces catre cea mai inalta sosea din Romania, cea care poarta numele de transalpina.

In primu’ si’n primu’ rand, vreau sa va spun, ca drumul este senzational de bun! Bai, deci toate asteptariile mele au fost muuuuult depasite, de ce au realizat cei ce se ocupa cu intretinerea si repararea portiunii din transalpina, cutreierata de mine

In al doi’lea rand, as vrea sa va dau un sfat in ceea ce priveste directia de mers pe transalpina … adica, e de la sine inteles ca daca nu ai fost cel putin in ultimii doi ani, e pacat sa nu te duci, cel putin acum … cat timp drumu’ e ca’n palma … vorba aia, lacrima … clar, va sfatuiesc sa mergeti … ar fi maaaaaaare pacat, sa ratati niste peisaje mirifice … vorba aia: deasupra tuturor! … fix asa o sa va simtiti … si nu doar spiritual, ci si fizic … o sa fiti inclusiv deasupra norilor

transalpina

Asadar, va sfatuiesc sa coborati pe la Sebes … e partea cea mai grea … ma faci economie in ceea ce priveste consum’ de combustibil, si e mai senzational (vizual vorbind) ca nu te uti in oglinda retrovizoare cand si unde sa opresti … oricum, pe orice parte ai face acest traseu, este unul senzational, atat din punct de vedere a soferolui, cat si din cel a fotografului amator din tine, si evident ca oraseanu’, eternu’ turist de la munte, va fi mai mult decat incantat de orgia vizuala la care va lua parte!


28 comments
 1. am citit despre transalpina si am facut imprudenta in acest weekend sa urc pe tronsonul vioneasa -sebes. daca vreti sa va distrugeti masina si sa pierdeti timp “utilizati” acest tronson.daca mergeti peprincipiul cu “capra vecinului’ atunci continuati cu laudele ( ma refer la tronsonul voieneasa_sebes).Eu nu mai cred nimic pina nu vad inaugurarea oficiala.

 2. Transalpina este superba pe portiunea novaci – obirsia lotrului.
  Drumul este OK cu mici portiuni in lucru.
  Am facut imprudenta de a continua traseul spre sebes, dar in ciuda unui peisaj de vis am gasit un drum in lucru cam 70%, deci nu este recomandat, din punctul meu de vedere.

 3. Daca vreti sa admirati un peisaj superb pe transalpina, urcati de la novaci spre ranca si coboriti la obarsia lotrului. Este un vis. Ai impresia ca atingi cerul.Iar daca sunteti pasionati de munte incercati sa urcati spre virful paring pina la lacul Gilcescu.3 ore de mers, de libertate, de descatusare , iar vederea lacului este binecuvintarea urcusului si odihna ochiului. O oaza de verdeata. Merita efotul.

 4. Daca urcati TRANSALPINA aveti nevoie si de carburantul omului.O tuica si un vin bun, toate naturale 100% gasiti in apropiere de Novaci.
  Relatii la tel : 0726109403

 5. sigur de tuica avem nevoie la volan 🙂

  oricum, frumoasa destinatie

  am ajuns si eu in zona si am facut o mica comparatie intre transalpina de azi si transalpina din 2009 …

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Vacanta?

Next Post

E trist cand …

Related Posts