Home » Escapadă culinară – La Cuptor Sibiu

Escapadă culinară – La Cuptor Sibiu

Am încercat să-mi amintesc care a fost primul moment în care am trecut pragul restaurantului La Cuptor din Sibiu. Am găsit poze pe Instagram începând cu 2016. Sincer să fiu am un moment din 2015 pe care mi-l amintesc cu drag de la ei… dar nu am nicio ”dovadă”. În fine, am vrut doar să vă spun că merg la ei de ceva timp.

Nu vă mai scriu de ambianță și ”Iulian”, pentru că v-am scris în articolul precedent (La Cuptor Sibiu, toate-s vechi și nouă toate). În schimb am să vă spun de ce consider că La Cuptor e cel mai bun restaurant din România.

La Cuptor Sibiu – restaurantul nostru preferat din România

Trecând peste tot ce înseamnă ospitalitate, următorul lucru care mă face să spun că La Cuptor e restaurantul nr 1 din RO, este faptul că în timp nu și-a pierdut calitatea materiei prime și implicit a preparatelor.

Nu am găsit poză cu midiile în 2015, dar de când am găsit, din 2016 și până în prezent, efectiv nu au devenit mai mici. Nu au fost mai sparte. Nu au fost mai închise. Materia primă a avut de la primul contact cu ei până astăzi aceiași calitate.

Și preparatul final parcă s-a îmbunătățit. Ai zice că pe măsură ce îți dezvolți papilele, ești din ce în ce mai nemulțumit de ce primești… probabil că așa e. Doar că în acest timp, dacă și preparatul se dezvoltă, nu mai ești nemulțumit.

Adică, ce vreu să vă spun, e că, din 2015 la fiecare masă comandăm midii și măduvă. Niciodată, dar niciodată nu am fost nemulțumiți de preparat. Din contră, de fiecare dată am fost entuziasmați. Motiv pentru care îl comandăm și următoare dată!

Meniu LA CUPTOR primăvară – vară 2021

După cum vă spuneam, noi avem câteva preparate pe care le comandăm din start.

Aperitiv

Măduva din oase de vită, cu sare și ardei iute prăjit este nelipsită din comanda noastră. Sunt 3 oase generoase și costă 39 lei

Pe lângă asta noi am mai testat, chiar dacă conține usturoi, tocănița de ardei copt cu cimbru, sfere din iaurt de bivoliță cu miere și mac, ulei de pătrunjel – 38 lei.

Mai găsiți la aperitiv:

  • Fondue din brânzeturi autohtone coapte în pâinică la cuptor, chips cârnaț mangalița și gem de cireșe amare – 52 lei
  • Escalop de foie gras, pară infuzată în vin roșu , pâine dulce cu maia, camembert copt, usturoi negru și sos de zmeură cu mentă – 70 lei
  • Carpaccio de somon fume, trufe negre românești, ouă de prepeliță, icre păstrăv, ulei mărar, pâine maia cu sfeclă, roșii cherry coapte – 48 lei

Supe

Supa din coadă de vită costă 17 lei și dacă nu știi cum e măduva sau dacă îți place, e un moment excelent de plecare în această direcție. Conține un os cu măduvă de vită. Textura nu e chiar ca cea de la cuptor, dar îți faci cât de cât o idee.

  • Supă de ceapă gratinată cu brânză maturată – 16 lei
  • Supă cremă de mazăre cu leurdă, terină obraz vită, gem muștar boabe și ceapă roșie murată – 18 lei

Fel principal

Midiile Bretania în sos de roșii sau de vin sunt nelipsite. Noi le comandăm fără surplus de sare (să încercați o dată, o să vedeți că sunt muuuult mai gustoase) și fără usturoi (rețeta conține usturoi, dar eu sunt alergic și nu pot mânca – gust, dacă e cazul, dar nu mai mult). Costă 45 lei

Pieptul de rață cu orez cremos, negru, costă 55 lei și e obligatoriu să-l încercați. Neapărat și spaghetele negre cu fructe de mare, ardei iute, ciuperci pădure (43 lei).

  • Pulpă de raţă confit, ”pup„ cu varză murată la cuptor, gem de tomate și salată de ardei copt cu usturoi – 48 lei
  • Rață picantă cu tăiței de orez în wok, piper lung, sos soia, sos stridii, ghimbir și varză Kale – 44 lei
  • Piept de pui galben, cremă de porumb dulce, trufe negre, mazăre tânără și cremă de brânză cu lapte de cocos – 47 lei
  • Cocoșel de munte la cuptor ,înghețată de casă cu usturoi negru,cremă de ardei copt cu paprika afumată, cartof întreg copt în aluat aromatizat – 54 lei
  • Muşchi de vită, piure de țelină coaptă, cremă fină de vinete , spumă gorgonzola, bob verde fava, praf sfeclă – 90 lei
  • Cotlet de mangalița cu os, spumă de cartofi cu usturoi copt, sos de mere cu boabe de muștar, ardei verzi copți, gălbiori, sos brun și apă de tomate – 78 lei
  • Burger „La cuptor” cu carne de porc copt lent, spumă de fasole, sos de hrean de casă, ceapă crocantă şi cartofi cuburi cu praf de chimen – 42 lei
  • Coaste de porc la cuptor cu chips de cartofi, maioneză de usturoi de casă și sos BBQ de casă – 50 lei
  • Ciolan de purcel , cartofi rulați cu unt de casă afumat, cimbrișor, chutney de sfeclă cu hrean, praf de chimen și spumă de sfeclă – 57 lei
  • Rasol de miel la cuptor, chutney de roșii cherry cu sirop cătină , cremă de păstârnac copt cu praz, sos beurre noisette și ciuperci shimeji marinați – 60 lei
  • Păstrăv la cuptor pe pat de verdețuri, ciuperci de pădure, mămăligă infuzată în flori de tei, mujdei cu șofran în pipetă – 50 lei
  • File biban de mare, sos de șampanie cu curry-cocos, icre proaspete de păstrăv, salsa de ardei tricolor și piure de mazăre – 60 lei
  • Platou fructe de mare (midii, vongole, creveți, inele calamar, caracatiță) și pește (biban de mare) cu sos de usturoi, usturoi copt, ardei iute și crocant de pâine- pentru 2 persoane – 188 lei
  • Texturi de conopidă la cuptor, sos de caju cu avocado, usturoi, gălbenuș de ou confiat și salată asiatică – 39 lei
  • Salată asiatică cu mușchi de vită fâșii, roșii cherry, ceapă roșie, parmezan, sos soia – 43 lei
  • Salată mix cu legume cuburi la cuptor, cușcuș aromatizat(sfeclă/spanac), piept de pui galben la grătar sau brânză halloumi, dressing cu muștar, usturoi și melasă de rodie – 42 lei
  • Salată asiatică la borcan cu rață confit crocantă, spirală din vin roșu Tokaji, gem muștar boabe și dressing în pipetă – 42 lei

Desert

Chiar dacă eram ”plini”, nu a fost dată când să nu comandăm desert… pentru că efectiv e din altă lume. Nu spun că toată lumea trebuie să-și prepare deserturile în propria bucătărie, dar ei o fac și se simte.

Săculețul de nucă (24 lei), e cu o cremă fină de mere cu tarhon, piper roz, lasagna de măr proaspăt și dulceață de nuci verzi. Nebunie.

Buburuza e îndrăgostită de vulcanul de ciocolată – 24 lei.

  • Fagure” din ciocolată gold pe aluat fraged cu cremă acrișoară și gel de mentă – 24 lei
  • Ganache de ciocolată neagră cu ardei iute, cremă fructul pasiunii, crocant cu nucă de cocos, granita fructe roșii și lichior de nuci verzi – 25 lei
  • Înghețată de casă (3 bile) cu sos de ciocolată Callebaut gold , fistic cu fulgi de sare Maldon, fructe proaspete – 22 lei

Tablă – meniu special

Pe lângă asta, să urmăriți ce scrie pe tabla de pe terasă. Acolo afișează meniul special al zilei… în funcție de ce materie primă găsesc, sezonieră sau nu, și în funcție de ”ce simte” bucătarul. Noi am prins o dată ceva mâncare de creveți cu sparanghel… pfff, nebunie!

Pe scurt: mergeți, testați, experimentați și spuneți-mi ce trăiri ați avut.

Îi găsiți în Sibiu, str. 9 Mai la nr. 7. Pe Facebook și Instagram


comments

2 comentarii la „Escapadă culinară – La Cuptor Sibiu”

  1. Pingback: Meniu toamnă - iarnă 2020 La Cuptor Sibiu | Recenzie Dan Ciulea

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.