fbpx
Rovinj - old town view

Relațiile de altădată – nu mai sunt ce-au fost!

Am tot văzut pe net poze cu bunici ce se țin de mână și cu tot felu de citate mai mult mai puțin celebre legate de faptul că altădată lumea se lupta pentru relația lor, că în trecut relațiile nu se destrămau așa de ușor, că oamenii în momentul în care făceau un angajament se țineau de el.

Refuz să cred că în trecut oamenii stăteau împreună din comoditate, din frica de bătaie, sau mai rău din frica că ce o să spună societate dacă divorțăm, și alegeau să trăiască o viață de coșmar lângă un bețiv, o curvă, sau o persoană pe care nu au iubit-o niciodată. Nu, refuz să cred asta, îmi impun să cred că atunci, ca și acum de altfel, oamenii se căsătoreau (prea puțin se stătea în concubinaj atunci) din dragoste.

M-am gândit că dacă astăzi împlinesc cu Buburuza 11 ani de căsătorie, am și eu, ca orice blogger, un cuvânt de spus pe tema asta. Adevărul e că nu am niciun sfat pentru tinerii care se lamentează în fața pozelor lui Pop Tămaș. Chiar nu am. Dacă mă întrebă cineva, și m-a întrebat, că de aia vă spun întrebarea asta acum, Cum ați reuțit să faceți relația să funcționeze atâta timp, am să le răspund, exact ce i-a răspuns si persoanei respective, Că nu am depus nici cel mai mic efort!

Am ascultat într-o zi ceva audiobook legat de jonglerii, nu intru în detalii că e irelevant, ideea de bază acolo era că cel mai dificil lucru la jonglat este să te concentrezi pe aruncarea mingei și nu pe prinderea ei. Pentru că dacă o arunci corect, prinderea vine de la sine.

Cred că asta e singurul sfat pe care pot să-l dau după 11 ani de căsătorie este: Nu vă concentrați atenția pe ”hai să facem relația asta să meargă”, relația nu trebuie făcută să meargă, ori merge, ori nu merge. Din punctul meu de vedere dacă iubești pe cineva și persoana respectivă te iubește la rândul ei, nu se pune problema să nu meargă. Și cu toate acestea, dacă cumva simțiți că nu merge, nu priviți despărțirea ca pe un eșec… viața în doi trebuie să fie o binecuvântare, trebuie să vomitați zilnic de la fluturii ăia din stomac!

Nu știu, cel puțin așa simt io. Ideea e că prea multă lume se lamentează că oamenii din ziua de azi nu mai stau împreună. Păi foarte bine, de ce să stea dacă nu se iubesc?


1 comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Se întâmplă-n #Cluj

Next Post

Ce ai face, în primul rând, dacă ai fi ministrul educației?

Related Posts