fbpx

Ce ai face, în primul rând, dacă ai fi ministrul educației?

A fost tema emisiunii de ieri de la EuropaFM a lui Moise Guran, o emisiune la care mi-am dorit să intru în direct, dar fiind pe drumuri nu am apucat să sun, în schimb am ascultat-o cu mare plăcere. V-o recomand:

Toată lumea s-a legat de profesori, de programă, ba a fost unul care s-a legat și de elevi, dar nimeni, absolut nimeni nu a zis nimic de părinți. Cumva, simt că am făcut parte din sistem (poate e puțin exagerat să spun asta, dar așa simt, datorită fapului că părinții mei au fost cadre didactice) și că pot să spun că una din problemele grave ale școlii din ziua de azi este lipsa de implicare a părinților în viața educațională a propriilor copii.

Nu e o problemă de azi, de ieri. E o problemă de câteva generații și simt că din ce în ce mai puțini părinți se implică în adevăratul sens al cuvântului.

Deci, ce aș face eu în calitate de ministru al învățământului? Aș face obligatorii ședințele cu părinții. Aș obliga efectiv părintele să vină la școlă să vadă/audă ce se întâmplă, să se implice în activitățile școlare ale progeniturii, să afle și el ce se poate face în școală, ce nu se poate face, ce probleme întâmpină instituția etc

Simt că lumea se plânge, dar cumva se plânge din auzite…


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
Rovinj - old town view

Relațiile de altădată – nu mai sunt ce-au fost!

Next Post

Te trimit la TeCOMM!

Related Posts

Autobahn

Intensitatea trairii pe care o ai in acdru’ acestui spectacol este maxima … intotdeauna, imi caut in salile de spectacol locuri cat mai aproape de actori (pentru a le putea simtii transpiratia din timpu’ actului actoricest), sau loc la loja, pentru a ma putea bucura de intimitate, si implicit de implinire … Ei bine, in autobahn, am toate acestea cu un mare plus
citește mai mult