Home » Ce ai face, în primul rând, dacă ai fi ministrul educației?

Ce ai face, în primul rând, dacă ai fi ministrul educației?

A fost tema emisiunii de ieri de la EuropaFM a lui Moise Guran, o emisiune la care mi-am dorit să intru în direct, dar fiind pe drumuri nu am apucat să sun, în schimb am ascultat-o cu mare plăcere. V-o recomand:

Toată lumea s-a legat de profesori, de programă, ba a fost unul care s-a legat și de elevi, dar nimeni, absolut nimeni nu a zis nimic de părinți. Cumva, simt că am făcut parte din sistem (poate e puțin exagerat să spun asta, dar așa simt, datorită fapului că părinții mei au fost cadre didactice) și că pot să spun că una din problemele grave ale școlii din ziua de azi este lipsa de implicare a părinților în viața educațională a propriilor copii.

Nu e o problemă de azi, de ieri. E o problemă de câteva generații și simt că din ce în ce mai puțini părinți se implică în adevăratul sens al cuvântului.

Deci, ce aș face eu în calitate de ministru al învățământului? Aș face obligatorii ședințele cu părinții. Aș obliga efectiv părintele să vină la școlă să vadă/audă ce se întâmplă, să se implice în activitățile școlare ale progeniturii, să afle și el ce se poate face în școală, ce nu se poate face, ce probleme întâmpină instituția etc

Simt că lumea se plânge, dar cumva se plânge din auzite…


comments

Etichete:

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.