fbpx

In parc …

Ieri, am avut placerea sa stau cu nepotu’ in parc… un deliciu va spun. Sa il vad in plina actiune de socializare cu plozi noi intalniti, imprietenireinstanta, formare de echipe, inventarea jocurilor si schimbarea regulilor din mers … exceptional va spun. Daca aveti ocazia, nu o ratati… pentru ca va lasa masca.

Oricum, nu despre asta vreau sa vorbesc, ci despre faptul ca am ramas masca (nu in sensul bun al cuvantului) cand am observat comportamentul parintiilor.

In primul rand, majoritatea mamicilor, erau putin refulate, in sensu’ ca stateau de povesti intre ele, cele experimentate si mai putin nexeperimentate, vorbind de la ultima aparitie de telenovela, pana la consistenta ideala a cacatului pe care progenitura ei il face … si in tot acest timp, plozii lor se jucau extrem de frumos unii cu altii. Din cand in cand, isi mai ridicau privirea (cam la 5-7 minute), si din tot plamanu’ strigau:

– Ionut!, ce am vorbit cu tine? Nu pune mana in nisip! Daca te mai prind, dracu te ia!

Na’ poftim cultura…

Si apoi, mai sunt si taticii supraevaluati, au fost ieri doi, care au venit cu ceva plozi de pana intr-un an (frumos as putea sa adaug – au iesit cu plozii la aer), doar ca, distinsii domni, au venit, imbracati la patru ace, dati cu o tona de gel, o tona de parfum, cu pantofi de lac … si normal ca ii este greu sa se ocupe efectiv de plod, cand el nu se poate apleca din cauza ca pantalonii ii stau stramti pe cur (i’o fi zis nevasta-sa ca are un cur frumos…)

Din cate am vazut eu, singuru’ motiv pentru care au venit in parc, este (a fost) sa atraga privirea tinerelor maici … sa se mai tachineze putin…

Prin urmare, va doresc sa mergeti in parculetele din cartier (indiferent de oras) si sa ii vedeti pe tinerii parinti in actiune! Singurii pe care i-am vazut extrem de relaxati, erau bunicii (indiferent de sex) … ei nu stateau la palavrageala cu restul, ei erau atenti la nepotei, si chiar daca mai schimbau o vorba intre ei, in momentul in care isi vedeau produsul copiilor lor, nu se apucau sa holaie pe ei … le explicau bland, ce si cum.

No’ si te mai miri ca plozii din ziua de astazi, nu sunt cum ar trebuii sa fie?… plm!


6 comments
  1. stau si ma gandesc cateodata ca unii oameni nu ar trebui sa se reproduca. serios acum. stiu ca nu poti impune asa ceva, dar cred ca lumea ar fi un loc mult mai bun, locuit de oameni mai buni.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Limbajul international…

Next Post

Ielele

Related Posts